Novinky

DAMD Malibu: retro úprava Hondy N-VAN

Úpravce DAMD známe hlavně kvůli sympatickým úpravám kei suzuki, ale pravdou je, že se věnuje všem japonským značkám. Pod označením Malibu nabízí tuning kei minivanu Honda N-VAN. Podobně jako v případě Suzuki Hustler Country dostala příď retro vzhled s kulatými světlomety, které doplňuje obdélníková maska chladiče a stříbrná lišta. Z profilu zaujmou oldschoolová plechová kola Crimson Dean Cross Count, obutá do pneumatik Nankang 155/65 R14 s bílým proužkem a polep s dekorem dřeva (na výběr jsou dvě barevné varianty). Zezadu pak byly stávající svítilny minidodávky N-VAN nahrazeny trojicí retro kulatých segmentů a nárazník je lakován hrubou černou barvou s větší odolností proti otěru.

Pro život na pláži pak přijde vhod střešní nosič surfových prken (nebo čehokoli jiného). Skvěle také vypadá bleděmodrý lak Surf Blue, na výběr je ale ještě dalších osm, z nichž některé jsou originál Honda. Interiér lze zkrášlit přečalouněním omyvatelným krémovým PVC (no nevím…) nebo třeba osazením dřevěnými podlahami a kempovacími doplňky, jako je stolek nebo paletová příčky s odkládacími textilními kapsami.

Předělání přídě vyjde za vcelku rozumných 34 tisíc korun, dále už záleží na požadovaném rozsahu úprav. Tak, jak auto vidíte na fotkách, stojí modifikace necelých 90 tisíc korun včetně daně, v ceně však ještě nejsou kola a pneumatiky. To není zase tak málo, vzhledem k základní JDM ceně N-VAN, činící v přepočtu cca 220 tisíc korun. Ale když ho miluješ. 😉 A že není zase tak těžké se do těchto retro úprav kei zamilovat…

3 komentáře: „DAMD Malibu: retro úprava Hondy N-VAN

  • Je to krásný. Sedět na umělé hmotě sice nic moc, ale zase pak vezmeš auto wapkou i zevnitř 😀

    Jinak DAMD dělá i zajímavější úpravy (nejen kei), od něj byla krásná GT86 Vantage (co vypadala jak Aston Martin).

    • Bude to asi trošku na vlka… 😀

      Jo, určité výhody to má. 😉

      Zjistil jsem, že není vůbec špatný nápad čeknout, co mají nového v nabídce. 🙂

      • Hlavně dneska všechny japonský dodávky vypadají tak nějak nudně, nemastně, neslaně. A naopak retro úpravy jsou pak naprosto boží (nejen toto, ale i suzuki nebo Toyoty co tu byly minulý týden).

        Jasně, na PVC bych sedět fakt nechtěl, to je akorát zajímavej nápad. Zatím jsem neseděl v Jazzu Crosstour, ale třeba by stačila ta jejich voděodolná látka a není třeba hned dělat sedačku z umělé hmoty jak za totáče.

Komentáře nejsou povoleny.