Novinky

Honda Integra Type R Coupe: moderní interpetace DC5

Acura vrátila vloni do nabídky model s ikonickým označením Integra a zvolila techniku a pětidveřový skelet Hondy Civic 11. generace, včetně přeplňované patnáctistovky s výkonem lehce přes 200 koní. Před pár dny představila také sportovní verzi Integra Type S s technikou Civicu Type R FL5, ale co naplat – přestože se integra v minulosti vyráběla v první řadě s pětidveřovou a čtyřdveřovou karoserií, většina lidí má dnes jméno Integra spojené se štíhlým třídveřovým kupé a velkým křídlem.

Co kdyby Acura vrátila integru jako kupé? A s designem, který by navazoval na nejslavnější ITR generace DC2? Takový pokus od nezávislého designéra už tu byl v roce 2020, ale hodně se mu vyčítalo, že vypadá možná spíš jako Toyota Paseo, než jako integra. Nyní tu máme další podobný projekt, jenž se inspiruje pro změnu novější (a mojí nejoblíbenější 🙂 ) Integrou Type R DC5 a je mnohem povedenější. Návrh, určený přibližně pro rok 2026, vytvořil nezávislý designér Jordan Rubinstein-Towler a má ostrou příď, klínovitý profil a moderní interpretaci původních zadních svítilen, součástí návrhu je i interiér, inspirovaný aktuálním civicem, je však ještě minimalističtější. Ale proč sáhodlouze popisovat něco, co si sami můžete důkladně prohlédnout. 😉

3 komentáře: „Honda Integra Type R Coupe: moderní interpetace DC5

  • to bylo super, kdyby to vypadalo takle… ale stejnak je DC5 hezci. (pripadne i japonska DC2)

  • Integra? Ale vždyť je to jasný Lexus 😀 Já teda vážně nemám rád ty brečící auta… myšleno svislé linie z rohu světlometů dolů. Jinak je to povedené, hlavně ta jednoduchá a elegantní záď. Dneska se ta auta dělají hodně předesignovaná a pak za pět let jsou mimo módu. Zato jednoduchá elegance je nadčasová.

    • Brečící. 😀 To mě nenapadlo.

Komentáře nejsou povoleny.