Novinky

Honda se vrátí do F1! Oznámila jméno nového partnera.

Honda v současnosti ve formuli 1 je a není. Stále sice vyrábí pohonné systémy oběma týmům Red Bullu, přičemž Red Bull Racing s nimi už získal dva jezdecké a jeden konstruktérský titul, ale Honda v žádných oficiálních statistikách nefiguruje, protože je dodává společnost Red Bull Power Trains. Honda totiž oficiálně v F1 skočila v roce 2021, kdy RBR vyhrál pouze pohár jezdců. A tak tomu bude ještě dvě další sezony. Nepřipomíná vám to rok 2009, kdy s bývalým továrním týmem Hondy vyhrál titul Brawn GP? Ale mám dobrou zprávu – v roce 2026 se Honda do F1 oficiálně vrátí!

V souvislosti s návratem Hondy padala v posledních měsících několik jmen poté, co u RBR slízl smetanu Ford. jako vážný kandidát vypadal McLaren, což by ale vzhledem k jeho dlouhodobé formě nebylo moc šťastné, totéž platí o Williamsu a také se spekulovalo o dohodě s případným novým vlastníkem AlphaTauri, jehož budoucnost pod křídly Red Bullu je nejistá. Ale nakonec to vyhrál momentálně nejzajímavější ženich – Aston Martin! Zřejmě tedy nebyl na překážku ani miláček Hondy Alonso. 😀 Pokud tedy do té doby tým neopustí, což by ale za současného stavu byla škoda. Honda však každopádně zase vyhrožuje snahou do týmu dostat japonského jezdce. 😉

V roce 2026 dojde k úpravě technických pravidel, základ hybridního pohonného systému v podobě V6 1,6 l zůstane víceméně stejný, ale klíčová bude elektřina, výkon MGU-K bude zhruba trojnásobný (cca 470 k) a monoposty by tak mohly mít výkon přes 1000 koní. Honda prozradila, že to, co se naučí při vývoji techniky pro Aston, zužitkuje u nového NSX, které bude koncem dekády pohánět už jen elektřina.

2 komentáře: „Honda se vrátí do F1! Oznámila jméno nového partnera.

  • A myslím, že to bude se Strollem úplně jiná písnička než s tím tlačhubou z mclerenu (Brown)

  • Chce to aspoň ještě jeden tým, ať mají víc dat a můžou porovnávat, co je motorem a co zbytkem. Stačí se podívat, jak AM drtí tovární mergl nebo jakej shit je AT vedle RB.

Komentáře nejsou povoleny.