Novinky

Honda: Evropa bude na elektromobily připravena až v roce 2050!

Honda patří společně s Toyotou k největším elektroskeptikům, i když tyto vozy samozřejmě musí vyvíjet a vyrábět. A teď přišla prostřednictvím presidenta evropské pobočky Katsuhisy Okudy s předpovědí, kterou si úředníci EU na nástěnku rozhodně nepověsí. Okuda reaguje na kritiku pomalého vývoje elektromobilů u Hondy tím, že vývoj je „v souladu s vývojem infrastruktury v oblasti veřejných dobíjecích stanic.“

Evropa, která chystá přechod na elektromobily nejrychleji ze všech regionů, naráží podle Hondy na kritický nedostatek dobíjecích stanic ve městech, kde většina lidí žije v bytech bez přístupu je dobíjení a vidina BEV jako prvního auta v rodině je pro ně tudíž nereálná. A podle Okudy se to hned tak nezmění, Honda odhaduje, že teprve v období 2040-2050 bude infrastruktura v Evropě na potřebné úrovni a teprve tehdy si „mnoho zákazníků bude moci užívat EV“. Do té doby budou mnohem rozumnější volbou plug-in hybridy.

Jestli je odhad automobilky správný, pak bude mít spousta lidí (ale i výrobců automobilů) po roce 2035 velký problém, protože tehdy bude prodej aut se spalovacím motorem zakázán, s výjimkou motorů na biopaliva.

2 komentáře: „Honda: Evropa bude na elektromobily připravena až v roce 2050!

  • Ale Evropa přece nechce auta pro všechny, takže to není „nepřipravenost“, to je naopak součást plánu, v Hondě to ještě nejspíš nějak nepochopili.

  • EU plán se dá nazvat dnes tak s oblibou používanou frází návrat ke kořenům. Historicky a léty prověřený způsob života. 95% lidí bude sedět doma a s chytrou krabičkou v kapse. Tu ovšem naši předkové v kapse neměli. Kdo se bude chtít na chvilku odpojit od internetového virtuálna a na chvilku se „ztratit“ do úplného soukromí zaplatí patřičný poplatek.

    Ekologii apod. ano, ale proč hned stylem ode zdi ke zdi.S nadějí doufám, že dnešní mladí lidé (i s pomocí firem jako je Honda apod.) časem sami aktivně vykročí k racionálně rozumnějšímu způsobu života než jen že budeme počítak každý gram CO2, každý gram cukru …. a člověk se nestane otrokem řady zbytečných hloupostí, které mu seberou veškerý čas a budou mu komplikovat každou minutu jeho života.

Komentáře nejsou povoleny.