Novinky

Toyota FT-Se: chceme zpátky MR2!

Toyota na Japan Mobility Show představila studii elektrické sportovní zadokolky FT-Se, která je jasně inspirovaná první generací modelu MR2, jedná se nade vší pochybnost o evoluci konceptu Sports EV, i když paradoxně ten působil více „production ready“. A navíc měl odnímatelný střešní panel, takže čistě z mého subjektivního pohledu je do skok zpátky, FT-Se však rozhodně nelze upřít vizuální agresivitu. V interiéru si všimněte „hnízda“ v němž je řidič a spolujezdec usazen, polstrování ve spodní části má zabránit, aby si posádka omlátila na okruhu nohy, což je velmi podnětný nápad.

Toyota ke kupé nic neříká a situace ohledně budoucích sportovních modelů Toyota je trošku nepřehledná. V současnosti to vypadá, že má u největší japonské automobilky prioritu návrat modelu Celica, dost možná i kvůli příchodu Hondy Prelude, nicméně o vzkříšení MR2 coby novém topmodelu místo supry se hovoří také. S ohledem na „syrový“ design FT-Se si však myslím, že to ještě bude nějakou dobu trvat a projekt nemá prioritu. Jestli to však mělo vyvolat zájem, mise byla rozhodně splněna. 😉

3 komentáře: „Toyota FT-Se: chceme zpátky MR2!

  • Tohle je moc pěkný, na první dobrou se mi to líbí víc než Prelude, ale MR2 v tom nevidím a ani nic z toho auta na ni neodkazuje (není to ani targa, ani roadster). Uvidíme, co nakonec Toyota pošle ven, ale ta má spíš problémy s implementací uhláků na své platformy, resp. s platformami pro uhláky, takže nejdřív to musí vyřešit a pak můžou designovat kupátka. Jinak nebude za co je designovat, předpokládám, že negativní reklama pro bflmpsvz4x zrovna kapsy toyoty neplní a u Lexu to zatím nebude jiné.

    • První MR2 byla primárně kupé, i když pár targa verzí muselo vzniknout taky, někde jsem je viděl. A právě na první MR2 to podle mě navazuje.
      Že se ti to líbí, je jasné, ale to bude hlavně tím, že to zatím nemá s realitou vůbec nic společného. 😀

      • Jenže tohle je klasické zaoblené kupé s dlouhou kapotou, návaznost na první MR2 tam nevidím žádnou, to byla krabice, i proporčně úplně jiná. Resp. úplně stejně to může být nová Celica, je jí to podobné zhruba stejně, jako MR2, tedy vůbec:-) Jediné, na co to aspoň trochu vizuálně navazuje je Supra Mk4.

Komentáře nejsou povoleny.