Novinky

Nissan Hyper Force: elektrické GT-R s výkonem 1000 kW

Letos na Japan Mobility Show jako by se všechny významné japonské automobilky domluvily, že ukáží nějaké sportovní kupé. K téměř produkční Hondě Prelude se přidala překrásná Mazda Iconic SP, syrová vzpomínka na Toyotu MR2, trošku divné Subaru Sport Mobility Concept a teď přináší těžký kalibr i Nissan. jeho Hyper Force má naprosto bez diskuze tvary GT-R, vše je ale zahlazeno, přiostřeno a plně nabito. 😀 Výsledkem je GT-R křížené částečně s tuningovými bosozoku a částečně se speciály Super Silhouette. A vypadá fantasticky, i když asi ne tolik, jako studie pro Gran Turismo 7.

Nissan Hyper Force je oficiálně elektrické hyperauto na okruhy, má pohon všech kol e-4ORCE, výkon 1360 koní, tedy rovných 1000 kW a mělo by se rozjet na rychlost minimálně 320 km/h. Je docela dobře možné, že jeho stylistické rysy dostane i produkční GT-R koncem této dekády.

2 komentáře: „Nissan Hyper Force: elektrické GT-R s výkonem 1000 kW

  • Tak to je super. Ne tak super jako stíhačka tuším z roku 2015, co byla na starém dobrém TMS, ale pořád to má hlavní rysy zachované. Designéry ale už musí trochu otravovat, že si pořád jen hrají s koncepty a na silnici nic. Interiér je úlet, ale mileniálové musí uchcávat a o to asi jde, protože po nás starších Nissan dávno nejde – než to bude na silnici, budem v rakvi, takže je potřeba na to nalákat dnešní mlaďochy, aby si to za těch 15-20 let mohli koupit, až to konečně bude jezdit:-)

  • Takže bude neřiditelné.. 😀

Komentáře nejsou povoleny.