Novinky

Subaru Sport Mobility Concept: kupé do každého počasí

Takovou úrodu japonských kupé na jedné výstavě nepamatuji. K téměř produkční Hondě Prelude se v Tokiu na Japan Mobility Show přidala překrásná Mazda Iconic SP, syrová vzpomínka na Toyotu MR2 a také Subaru Sport Mobility Concept. Plejády na to zase jednou šly po svém a SMC je prostě… divné. 😀 Jeho design se zvýrazněnými blatníky a panely karoserie z kovaného recyklovaného karbonu jako by evokovaly SUV, auto přitom má normální světlou výšku, ale když to vezmeme do důsledků, stavitelný vzduchový podvozek by dilema snadno vyřešil. Subaru se o studii moc nerozpovídalo, ale vzhledem k tomu, že má být „enjoyable to drive anywhere at any time, in any conditions“, je jasné, že má pohon všech kol – a to pochopitelně elektrický, jak napovídá logo na zadním blatníku. To aby se bezmozci kvůli němu nelepili k silnici.

5 komentářů: „Subaru Sport Mobility Concept: kupé do každého počasí

  • Hmm… asi to mělo zůstat na těch původních fotkách, kde si člověk mohl představovat, že to bude pěkné. Hnusnej karbon á la BMW i3 je teda kentus a moc nechápu, co to je „kovaný recyklovaný karbon“ – nějak si nedovedu představit, co je to za materiál a jak byl opracován, aby se tomu dalo takhle říkat a nebyla to úplná blbost, ale to může být jen mou neznalostí. Každopádně tak, jak si karbon představím, je jeho opracování „vykováním“ z monolitu minimálně podivné.

    • Karbon se neková z monolitu, ale kují se dohromady tyhle cucky. Přesný postup neznám.

      • Takže je to blbost, není to nijak kované, pouze je to tak registrované, aby to bylo cool. Ve skutečnosti je to kompozit karbonových vláken a pryskyřice, má to být pevnější než „obyč“ karbon a vhodnější ke všemu možnému tvarování.

        Popřemýšlím, že bych taky něco vymyslel z kovu a nechal si to patentovat jako „jedlý papír“, třeba.

        • Tak hlavně se to oproti běžnému karbonu, který se jen peče, lisuje, kování je taky kinda lisování. Holt „pressed carbon“ nezní tak cool. 😀

  • Proč zrovna elektrické… S boxerem by to byla větší paráda a opravdu by to mohlo do každého počasí xD

Komentáře nejsou povoleny.