Novinky

Nissan Caravan MyRoom: stylový bydlík z dodávky

Dodávka Nissan Caravan slaví 50 let existence a kromě speciální edice k výročí Nissan pro japonské zákazníky připravil ještě jednu specialitku – verzi Caravan MyRoom. Zvenku je naprosto obyčejný, má nelakované nárazníky a plechová kola, trumfy odhalí až po otevření bočních posuvných dveří nebo zadní výklopné stěny. Uvnitř je totiž jednoduchá, ale efektní kempovací vestavba. Stěny, podlaha a část stropu je obložena dřevem, v přední části je dvojice křesýlek a stolek, v zadní pak snadno rozložitelné lůžko, respektive jeho kombinace s lavicí. Dřevěné jsou mimochodem i žaluzie v oknech.

Úložných prostor není mnoho, jsou omezeny na malé schránky v obložení, ale jako u každého camperu lze samozřejmě využít celou podlahu pod lůžkem. Ale tím ještě nekončíme. Kdesi v autě jsou umístěny recyklované akumulátory z leafu, které umožňují pomocí 100V zásuvky dobíjet elektroniku, přímo osvětlovat obytný prostor pomocí stropních LED, popřípadě ambientně kolem stropní desky. Nechybí ani záclony, okenní rolety a rolovací plátno pro promítání filmů.

K pohonu zadních nebo všech čtyř kol prostřednictvím sedmistupňového automatu slouží výhradně atmosférický benzinový dvoulitr QR20DE s výkonem 130 k a točivým momentem 178 Nm. Auto lze už objednávat a první zákazníci si je odvezou od dealerů v únoru příštího roku.

2 komentáře: „Nissan Caravan MyRoom: stylový bydlík z dodávky

  • To dřevo je krásný, ale naprosto nechápu vnější dodávkové vzezření – bílá základovka, plecháče a nelakované nárazníky, WTF?

    Plus už jsem se asi 5x podíval na všechny fotky a potřeboval bych vysvětlení, kde je rošt postele na první fotce…?

    Mimochodem, zdá se mi to, nebo uprostřed nad křesílky je projektor a ta roleta nad pátými dveřmi je plátno?

    • Rošt jsem též nenašel. A nezdá se ti to. 😉 Ty také nečteš písmenka, že? 😀

Komentáře nejsou povoleny.