Novinky

Toyota Camry: devátá generace představena

Toyota neočekávaně a bez jakéhokoli náznaku představila novou generaci nejprodávanějšího sedanu Ameriky – Camry. Není divu, po více než šesti letech výroby už má nárok, i když by určitě ještě nemusela, jeho pozici bestselleru nikdo nedokáže ohrozit. Na druhou stranu to Toyota pojala dost na pohodu – platforma se nezměnila, technika se nezměnila a dokonce ani skelet karoserie, designéři pouze vyměnili panely a příď stylizovali do podoby priusu. Takže to se spíš takový hodně rozsáhlý facelift. 😉 Kdo by čekal pokračování šíleností jako je Crown nebo C-HR, bude nadšen – camry je stále velmi elegantní. Mezigeneračně však přišla o svalovou hmotu, je méně „napumpovaná“ a sází na minimalističtější pojetí, asi v reakci na největšího konkurenta Hondu Accord.

Inspirovala se bohužel i dostupnou technikou nového accordu – byla zrušena verze s výkonným atmosférickým V6, jediným dostupným pohonem je všem dobře známý hybrid s 2,5litrovým čtyřválcem s celkovým výkonem 228 k u předokolky a 235 k u třímotorové čtyřkolky. Radikálně se změnil interiér, z divočiny se spletí tvarů je rázem minimalistický, horizontálně orientovaný kokpit s 8″ displejem infotainmentu, až 12,3″ přístrojovým štítem, 10″ head-up displejem a devítireproduktorovým audiosystémem JBL. Nebudou samozřejmě chybět kvanta asistenčních a bezpečnostních systémů. 😉

V nabídce chybí nejen benzinové V6 3.5, ale v následujícím modelovém roce 2025 nebude u druhé nejprodávanější toyoty na americkém trhu k dispozici ani sportovněji laděná varianta TRD (Toyota Racing Development), alespoň že top verze jezdí na devatenáctipalcových kolech. Devátá generace sedanu Camry bude v Americe u dealerů na jaře příštího roku, proto je to (až) MY2025. Tak jak se vám Camry 2025 líbí?

3 komentáře: „Toyota Camry: devátá generace představena

  • a uz sa zdalo ze to bude pekné auto…

  • Je to zase o něco víc „baby lexus“ a s ohledem na motorizace je zase o něco míň důvod to chtít.

  • Konečne pekný interiér v Camry! Hurá!

Komentáře nejsou povoleny.