Novinky

Acura ZDX Type S: virtuální tuning jako inspirace pro majitele

Acura v létě představila svůj první elektromobil, pro který použila známé označení ZDX a současně s ním i ostřejší verzi ZDX Type S, obojí s technikou od General Motors. Novinka chce zasáhnout do nové války prémiových značek o elektromobility chtivé boháče a přinese výkon 507 koní a stálý pohon všech kol. Naskýtá se ale otázka – nemohlo ZDX vypadat lépe?

Tedy samozřejmě, že mohlo, vůbec nic by se nestalo, kdyby vypadalo nachlup přesně jako nádherný koncept Precision EV, který ZDXku předcházel, ale držme se při zemi. 😉 Proč má sportovní model stříbrné doplňky karoserie, když je už několik let v kurzu „dark“ téma? A neměla by být kola u Type S trošku motorsportová? Proč zase Acura zkouší nějakou svojí vlastní cestu?
Grafik Kelsonik si s ZDX Type S trošku pohrál, stříbrné ozdoby překlopil do laku karoserie, eliminoval podsvícený lem masky chladiče (to je možná škoda) a hodil do barvy i rám bočních oken. Kola s komplikovaným designem nahradil většími ráfky v BBS stylu a navrch ještě posadil karoserii o kousek níž. Nejsou to velké úpravy a vzhledu auta určitě pomohly, vůbec bych se nedivil, kdyby se budoucí majitelé inspirovali a nechali si svá auta v podobném stylu modifikovat i ve skutečnosti.