Novinky

Honda Ridgeline 2024 dostala off-road verzi TrailSport

Pick-up Honda Ridgeline už začíná být poměrně vousatý model, druhá generace se vyrábí od jara 2016 a když v roce 2020 přišel facelift, čekal bych nejpozději letos na jaře novou generaci. Místo toho ale přichází modelový rok 2024 a další modernizace, takže to nevypadá na brzké střídání generací – a to i přesto, že nový technický základ v podobě SUV Pilot už existuje. Tak se pojďme podívat, čím Honda chce ještě udržet ridge ve formě.

Honda Ridgeline MY2024 rozšiřuje nabídku o drsnější verzi TrailSport, stejně jako před ní Pilot a Passport. Ta má do terénu odladěné tlumiče a pružiny, off-roadové pneumatiky General Grabber A/T Sport o rozměru 245/60 a ocelové ochrany spodku. Od běžné verze se liší tmavou lamelou masky chladiče a novým výpletem, zatmavenými zadními svítilnami a novým zadním čelem s velkým nápisem Ridgeline. TrailSport je vybaven i specifickým designem 18″ kol a zvolit lze speciální lak Diffused Sky Blue.

Kabina dostala ambientní oranžové podsvícení a kontrastní prošívání stejné barvy. Nechybí ani vyšité logo TrailSport a displej v kapličce se zvětšil na 7″, stejně jako dotykový tablet s 9″. Infotainment má rychlejší procesor, modernizována byla navigace a standardem je bezdrátové CarPlay a Android Auto. Byly také použity kvalitnější reproduktory a přepracován středový tunel s větší odkládací schránkou. Tyto modifikace by měly být dostupné pro všechny verze Ridgeline 2024.