Novinky

Nissan Note 2024: facelift pro minivan

Subkompaktní model Nissan Note je jedním z posledních vozů značky, co není SUV nebo crossover – tedy v tom smyslu, jak je nyní chápeme, jinak je ale crossoverem hatchbacku a MPV. A pro MY2024 prošel faceliftem, jenž jej vizuálně sjednocuje s ostatními modely značky. A to znamená především nově stylizovanou masku chladiče. Podobnou změnou prošla nedávno Versa, Almera nebo X-Trail. Tato transformace dotyčným modelům úplně neprospívá, ale na Note má vyloženě destruktivní vliv.

Auto se kvůli tomu vzhledově vrátilo tak o 20 let zpátky a další ránu mu zasadily poklice 16″ kol. Sice je to prý „tradiční japonský geometrický vzor“, ale autu na atraktivitě určitě nepřidává. Note MY2024 je k dispozici ve 14 barvách karoserie a několika dvoubarevných variantách s černou střechou. Dekor palubní desky je inspirován tradičním japonským uměním vázání uzlů mizuhiki a nový je také vzor čalounění sedadel. Japonci věnují hodně pozornosti handicapovaným nebo lidem se zhoršenou pohyblivostí a u většiny aut lze dokoupit otočné sedadlo spolujezdce. Teď jejich řady rozšiřuje také Nissan Note.

To je z novinek všechno, technicky zůstává minivan na svém, výhradně hybridní pohon E-Power se spalovacím motorem v roli generátoru může pohánět (elektřinou) přední nebo všechna čtyři kola.