Novinky

Nissan Almera Kuro: černá edice s kitem Tomei

Pravidelné čtenáře japan-cars.cz už nepřekvapí, že Nissan stále vyrábí model Almera, jen se z něj stal malý sedan pro některé trhy jižní a jihovýchodní Asie, jako je Malajsie nebo Thajsko. A automobilka se o něj docela stará, nabízí u něj dokonce možnost pořízení výrazného bodykitu – tuning je totiž v této čísti světa stále populární. Nyní se Nissan Almera představuje v Malajsii, kde (naštěstí 😉 ) ještě neproběhl facelift, ve speciální edici Kuro (japonsky „černá“), která je speciální hned ze dvou důvodů.

Kombinuje totiž tmavé doplňky s bodykitem, který není od Nissanu, Nisma nebo Impulu, ale od nezávislého japonského úpravce Tomei. Sada zahrnuje lip předního nárazníku, nástavce prahů, deflektory za zadními koly a křidélko na kufru, vše v lesklé černé barvě. Černé jsou dále kliky dveří, zrcátka a masku chladiče. Částečně černá jsou i 16″ kola Impul Racing. Nissan dále přidal ofuky oken, zatmavená skla a hliníkové pedály.

Celá sada dobře ladí s novou volitelnou barvou laku Glacier Grey. Na pohonu se nic nemění, pod kapotou je litrový tříválec o výkonu 100 k a točivém momentu 152 Nm, zkombinovaný s převodovkou CVT. Nissan Almera Kuro Edition bude omezena na 300 kusů.