Novinky

Rychle a zběsile: Nissan 240SX Letty se dnešních dnů nedožil

Čas od času se nám tu objevují aukce slavných aut hlavně z raných filmů série Rychle a zběsile, které dávají najevo, že tyto legendy stále žijí, i když to většinou nejsou taková žihadla, jak se ve filmech zdály. Vůbec se ale nemluví o holčičích autech – Hondě S2000 pro Suki a Nissanu 240SX/Silvia 240 S14 pro Letty. Minimálně co se posledně jmenovaného auta týče, je jasné proč. Ve videu níže se dozvíte, že skončilo jako konzerva nebo něco podobného – už v roce 2009 bohužel skočilo na vrakovišti.

A to je velká škoda, protože na rozdíl od falešného soba Toyoty Supra šlo o skutečně ostré upravené auto s motorem SR20DET o výkonu cca 400 koní. Štáb si jej pronajal od jeho tehdejšího majitele, přestříkal a pořídil mu dva kaskadérské klony se stejným vzhledem, ale sériovou technikou. Ty si zahrály ještě v 2 Fast and Furious, stále existují a v současnosti jsou prý předělávány do věrné podoby originálního filmového 240SX. To mělo méně štěstí, poté, co se vrátil majiteli, byl vrácen do původního stříbrného laku, stal se pochopitelně hvězdou časopisů, ale poté měnil majitele jak na běžícím páse, až z něj v roce 2009 poslední majitel vykuchal motor a zbytek odvezl na vrakáč. 🙁

2 komentáře: „Rychle a zběsile: Nissan 240SX Letty se dnešních dnů nedožil

  • jestli to nekdo vedel a stejnak to dal do srotu, tak je to idiot. A ta fialova tomu sedela lip teda. Stribrna je nuda.

    • Taky myslím. Neumím si představit, co k tomu koho vedlo.

Komentáře nejsou povoleny.