Novinky

Nissan Epoch a Evo: dva nové sedany!

Nissan už je (až na pár čestných výjimek) značkou SUV a crossoverů, teď ale na autosalonu v Pekingu příjemně překvapil dvojicí konceptů Epoch a Evo, z nichž není SUV ani jeden. 🙂 V obou případech jde totiž o sedany a oba se dostanou v blízké době do výroby, přičemž se sériové verze zřejmě nebudou od studií moc lišit.

Auto se slibným označením Evo by asi zvedlo ze židle spíš fandy Mitsubishi, ale zůstaňte klidně sedět. Nissan Evo je sice sedan s poměrně sportovními proporcemi a designem, ale automobilka jej popisuje jako auto pro rodinné víkendové vyjíždky, takže to žádný peklostroj nebude. Což je škoda, protože soudě podle proporcí jde o kompakt, což by byl optimální základ pro nějakou radost z jízdy. Interiér je zatím hodně „koncepční“, ale dnes se může i takový snadno dostat do produkčního auta. A možná vás trochu šokuji – není to elektromobil, 😉 ale jen plug-in hybrid.

Nissan Epoch ale už elektromobil je. Sedan střední třídy působí konzervativněji a elegantněji, má velmi dlouhý rozvor a krátké převisy, zjevně tedy nabídne prostorný interiér, jeho obrázky ale k dispozici nejsou. Oba vozy jsou vyvíjeny ve spolupráci s automobilkou Dongfeng, což vždy dává důvody k přemýšlení, jak moc budou auta Nissan a jak moc Dongfeng, to se možná ukáže až ve chvíli, kdy budou oznámeny technické detaily a bude možné je porovnat. Zatím se můžeme pokochat jen tím designem, jenž není vůbec marný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *