Novinky

Oživí Mitsubishi sportovní Lancer Evolution?

Letos na jaře Mitsubishi vysvětlovalo, proč nemá v nabídce žádné sportovní modely a proč je ani v blízké době mít nebude. Jenže teď přišel dost překvapivě britský Autocar s informací, že by Tři diamanty mohly vrátit do nabídky model Lancer Evolution!

Informace by prý měla pocházet z blíže nespecifikovaných japonských zdrojů, všechno je však zatím čistě v rovině spekulací. Nové Evo by určitě nevzniklo jako samostatný model, ale spíše v rámci znovuoživené modelové řady Lancer a to s využitím alianční techniky – platformy Renault-Nissan CMF-C/D F4 a (prý) dvoulitrového motoru příští(!) generace Renaultu Mégane RS. Mitsubishi pak autu dodá vlastní vyspělou čtyřkolku S-AWC.

Z výše uvedeného vyplývá, pokud to tedy vůbec dopadne, bavíme se o horizontu příštích zhruba pěti až sedmi let, v tom případě je také otázkou, jestli už nebude benzinovému motoru dělat společnost nějaký ten elektromotor s bateriemi.

Autocar sice hovoří o možnosti mild-hybridního 48V systému, ale neřekl bych, že by to z pohledu emisí autu úplně stačilo, zvlášť pokud by se očekával nějaký výraznější prodejní úspěch. Je také bohužel také třeba vzít v úvahu, že britské časopisy takové články dost často píší na objednávku tamních importérů jednotlivých značek, aby vytvořily tlak na automobilku a odpovídajícím způsobem je motivovaly. Uvidíme, jestli právě tohle nebude ten případ.