Novinky

Toyota GR Supra: dvě limitky pro modernizovaný MY2021

Pro modelový rok 2021 připravila Toyota už letos v únoru časný technický facelift sportovního kupé GR Supra pro Evropu a USA, jenž přinesl kromě dvoulitrové turboverze také řadu dalších změn, včetně výrazného zvýšení výkonu pro americkou verzi v případě třílitrového řadového šestiválce od BMW. Nyní je Toyota GR Supra MY2021 uvedena také na japonský trh a to prostřednictvím dvou zaváděcích speciálních edicí s komplikovanými názvy GR Supra RZ Horizon Blue Edition a GR Supra RZ Matte Storm Gray Metallic.

Jak jste asi vytušili, obě edice nesou jména použitých speciálních laků karoserie – modré a matné šedé, přičemž k té posledně jmenované zatím nejsou k dispozici fotky ani bližší specifikace. Momentálně víme, že modrá GR Supra Horizon Blue vznikne v počtu 100 kusů, ještě vzácnější pak bude právě ta matná šedá s pouhými 27 kusy. Netuším, jak se Toyota dopracovala zrovna k číslu 27, ale budiž. 😀

Toyota GR Supra RZ Horizon Blue Edition doplní zvenku modrou barvu matně černým spodním bodykitem (přední lip, nástavce prahů a difuzor), zrcátky a tmavými devatenáctipalcovými kovanými koly. V kabině je na čalounění použita černá alcantara v kombinaci se stejným odstínem kůže a modrým šitím, to vše nejméně za částku 7 413 000 jenů.

O Toyotě GR Supra RZ Matte Storm Gray Metallic zatím kromě počtu kusů v sérii a ceně 7 665 000 jenů není nic známo, ale Japonci mohou zajíce v pytli kupovat už od včerejška, stejně jako v případě jeho modrého souputníka. Do garáže si je však budou moci postavit nejdříve v říjnu. Na pořádné BMW se holt musí chvíli čekat…

Jak asi tušíte, po Americe dostalo i Japonsko v rámci modelového roku 2021 výkonový upgrade přeplňovaného šestiválce, jenž nyní dává 387 koní při 5800 otáčkách.