Novinky

Honda Civic Type R: nová generace na prvních fotkách!

Sportovní verze Civic Type R je pro Hondu skutečně klíčový model, zvlášť teď, když se blíží ukončení výroby supersportovního NSX a CTR se tak stane nejsportovnějším vozem značky …a na většině trhů také jediným sportovním modelem v nabídce, bohužel. Na příchod toho nového se tedy čeká velmi netrpělivě, tím spíš, že by měl mít vše, na co jsou jeho příznivci zvyklí – výkonný benzinový čtyřválec, pohon předních kol a manuální převodovku, což mu tradičně umožňuje měřit se dynamicky i s mnohem silnějšími auty konkurence. V Evropě to navíc bude vůbec poslední honda, poháněná pouze spalovacím motorem.

Zatímco na potvrzení technických infomací ještě musíme nějakou dobu počkat, Honda nám dnes nový Type R naservírovala na dvou oficiálních fotografiích. Auto sice ještě kryje decentní kamufláž, ale ta skrývá jen detaily, to podstatné se nám ukázalo. Karoserie pětidveřového fastbacku Civic samotná moc překvapení nepřináší, CTR ale dostane výrazně vytažené blatníky – a to jak přední, tak zadní. Na agresivní vzhled předchozí generace naváže přední nárazník s podobnými bočními kapsami, záď na sebe opět upozorní trojicí koncovek výfuku. Dále nebude chybět spodní bodykit a velké křídlo na zádi.

Mimochodem, taková perlička. Nový CTR byl spatřen při testování také v okolí italského vysokorychlostního okruhu Nardo. Šlo o rutinní zkoušky v rámci vývoje nebo se příští Civic Type R stane kromě nejrychlejší předokolky na Nordschleife také předokolkou s největší maximálkou? 😉

3 komentáře: „Honda Civic Type R: nová generace na prvních fotkách!

  • Už na něj střadám do prasátka 🙂.

  • Chtěl bych říct, že jsem nadšený. Ten umírněnější design na mě funguje výborně.

    Myslím, že to bude skvělé. Na mě možná až příliš silné, ale láká mě to.

Komentáře nejsou povoleny.