Novinky

Honda Civic Type R TCR: za koho a s kým bude jezdit?

Světový šampionát cestovních aut WTCC vloni z ničeho nic skončil, aniž by se Hondě povedlo jej vyhrát a v roce 2018 dochází ke jeho sloučení se seriálem TCR, čímž vznikl šampionát WTCR s patronací FIA. V něm už nebudou figurovat tovární týmy (nebo to tak alespoň momentálně vypadá), Honda však i přesto již dříve oznámila, že vyvinula pro letošní rok TCR speciál na bázi Civicu Type R. Kde tedy bude jezdit a kdo jej bude řídit?

To Honda nyní oznámila na ženevském autosalonu a jedno z aut přivezla na první živou ukázku. S CTR TCR 😉 budou letos zřejmě jezdit (pouhé 🙁 ) dva týmy – Münnich Motorsport a Boutsen Ginion Racing. Ty si rozebrali dvě hvězdy loňského továrního týmu WTCC, Esteban Guerrieri pojede na prvně jmenovaný tým, Tiago Monteiro zase za druhou závodní stáj. Druzí dva jezdci obou týmů ještě nebyli potvrzeni.

Obě stáje budou mít plnou podporu firma J.A.S. Motorsport, která je evropským závodním partnerem Hondy a Civic TCR (i WTCC) vyvíjí a vyrábí – tak snad se jim konečně povedlo udělat vítězné auto… Mimochodem – bývalí tovární jezdci Hondy utekli ke konkurenci, Norbert Michelisz a Gabrielle Tarquini letos pojedou za stáj BRC Racing Team s vozem Hyundai i30 N TCR.

 

Honda také do Ženevy přivezla závodní speciál Civic Type R týmu Synchro Motorsport pro vytrvalostní závody Britcar Endurance.

Civic Type R Synchro Motorsport 2018