Novinky

Acura MDX PMC Edition: ruční výroba nejlepšími dělníky od NSX

Určitě víte, že se Honda/Acura NSX vyrábí ve specializované továrně Performance Manufacturing Centre (PMC) ve městě Masysville (Ohio), kde převažuje ruční práce nad strojovou a jsou zde zaměstnaní ti nejlepší dělníci, které má Honda v Severní Americe k dispozici. Spolu s NSX se zde měly vyrábět ještě NSX Roadster, NSX Type R a také menší, levnější sporťák ZSX. Jenže tyto projekty jsou v nedohlednu (snad s výjimkou Type R), případně úplně zrušené a samotného NSX se moc nevyrábí. Tak aby se dělníci nenudili, hrají si se speciálními verzemi běžných modelů.

Honda zkraje roku oznámila, že z bran manufaktury PMC budou vyjíždět edice modelů TLX a MDX a v dubnu představila Acuru TLX PMC Edition (o celkovém počtu 360 kusů), která se kromě ruční výroby může pochlubit také NSXkovým vícevrstvým lakem Valencia Red Pearl s nanopigmenty. Nyní přišla řada na Acuru MDX PMC Edition.

Také ručně montované MDX se standardně dodávaným optipaketem A-Spec a paketem Advance se pyšní lakem Valencia Red Pearl, k němuž přidává černá 20″ kola, černou masku chladiče, zpětná zrcátka, střešní křídlo, rámy oken, střechu, kliky dveří, lišty na náraznících a tmavou optiku světlometů a koncovek výfuku.

To představuje obdobný rozsah úprav, jako v případě sedanu TLX PMC a to včetně interiéru v kombinaci černé kůže, alcantary a červeného šití. MDX však přidává navrch ještě vyhřívaná a ventilovaná přední sedadla, vyhřívaný volant a samostatná „kapitánská“ sedadla ve druhé řadě, auto je tedy maximálně šestimístné.

Motor V6 3.5 s parametry 294 k a 362 Nm se nezměnil, stejně jako devítistupňový automat a čtyřkolka SH-AWD. Acura MDX PMC Edition vznikne v počtu 330 kusů, z čehož 300 bude určeno pro USA a 30 pro Kanadu. Cena zatím nebyla upřesněna, ale bude se pohybovat kolem 65 tisíc dolarů, za exkluzivitu ruční výroby ve fabrice pro NSX se tedy bude připlácet kolem 5000 dolarů. Vůz bude zřejmě veřejnosti představen za dva týdny na L.A. Auto Show.

Jeden myslel na “Acura MDX PMC Edition: ruční výroba nejlepšími dělníky od NSX

  • ten lak je krasnej, chtel bych nekdy videt nazivo, ale jak se to nekde skrabne, tak by me zajimalo, jeslti je nekdo schopnej to laknout tady v CR. To bude asi hodne velkej problem.

Komentáře nejsou povoleny.