Novinky

Lexus LC 500 Convertible: první vyrobený kus vydražen za neuvěřitelnou sumu!

DOPLNĚNO: Podobu sériového kabrioletu Lexus LC 500 už známe od autosalonu v Los Angeles, zákazníci jej ale ještě v garážích nemají. Ten první vyrobený si odveze majitel už dnes, jen co vyhraje dražbu Barrett-Jackson v arizonském Scottsdale. Lexus pro tuto příležitost věnoval nejen běžný exemplář z Inspiration Series s lakem Structural Blue s doplňky Liquid Platinum, navíc dostane 21″ kovaná kola kombinující barvu Liquid Graphite s lesklým černým lakem a sportovní brzdy s modrými třmeny. Kabina je čalouněna bílou semi-aniline kůží v kombinaci s karbonovými doplňky.

Aby měl budoucí majitel ještě lepší pocit z utracených peněz (aukce vyžene cenu auta do závratných výšin), Lexus tomuto prvnímu vyrobenému vozu říká LC 500 Convertible Inspiration Series Launch Exclusive 1 of 1 a o jeho výjimečnosti informuje nápis na karbonovém dveřním prahu.

Novopečený majitel dostane také zarámovanou skicu auta a fotoalbum z výrobní linky, certifikát podepsaný šéfinženýrem a ředitelem továrny Motomachi, v níž se nachází linka pro exkluzivní modely Toyoty (včetně Yaris GR). A konečně – součástí balíčku je kurz Lexus Performance Driving Experience s ambasadorem značky Scottem Pruettem, třídenní ubytování v Pebble Beach Resort, možnost zahrát si ta tamním golfovém hřišti a sada zavazadel Zero Halliburton, dělaných na míru kufru LC 500.

Výtěžek aukce bude rozdělena mezi nadace Boys & Girls Clubs of America a Bob Woodruff Foundation.

DOPLNĚNO: Lexus LC 500 Convertible Inspiration Series Launch Exclusive 1 of 1 s VIN 100001 byl vydražen za rovné dva miliony dolarů! Ani si to raději nepřepočítávejte na koruny. 😉 Na aukci přitom nebyl konkrétní vůz vystaven, protože výroba ještě nebyla zahájena, první majitel své skutečné auto dostane až na léto – dodání se předpokládá v polovině července. Ale co, předpokládám, že s ohledem na jeho cenu stejně na silnice nevyjede a skončí v nějaké klimatizované garáži.

5 komentářů: „Lexus LC 500 Convertible: první vyrobený kus vydražen za neuvěřitelnou sumu!

  • Za kolik teď na černém trhu jedou ledviny? To auto je prostě nádherný.

    • Obávám se, že bys potřeboval ledviny celého ragbyového týmu 😀

      • King: člověče, prý v USA je srdce za mega (to ale jaksi nedává smysl, že), játra za 557k (taky špatný) a ledvina za 262k. Takže dobrý, ještě zbude na pěknou dovolenou 😀

        To jsou mimochodem ofiko ceny, za které se to dá prodat legálně. Černý trh platí mnohem hůř, protože předpokládám darování není kdovíjak dobrovolné… Tj. vlastně pro dobrovolného dárce je nejlepší skočit do nemocnice. Hned je den veselejší 🙂

        • Pěkný, to v Evropě jsou tím pádem orgány za dumpingovky. Dobré vědět… 😀

          LC 500 je nejhezčí otevřené auto za hodně dlouhou dobu. Kam se hrabe třeba osmičkové BMW…

        • tak jatra prej umej dorust, tak muzes darovat pulku treba 🙂
          Anebo detsky organy budou jeste drazsi ;D a deti se da vyrobit…. 😀

Komentáře nejsou povoleny.