Novinky

Nissan Leaf Nismo RC poprvé zavítal do Evropy

Už před více než dvěma lety Nissan stvořil závodní speciál Leaf Nismo RC. Ačkoli by se nabízelo jeho využití coby náčiní pro značkový pohár nebo dokonce limitovanou edici, určenou k prodeji, automobilka jej dle svých slov využívá pouze jako experimentální projekt, jehož cílem je odhalit potenciál dvoumotorového pohonného systému a pohonu všech kol.

Leaf Nismo RC dosahuje celkového výkonu 327 koní a točivého momentu 640 Nm, což mu v kombinaci s váhou jen 1220 kg zajistí zrychlení z nuly na 100 km/h za pouhých 3,4 s. Systém umožňuje vektorování točivého momentu mezi jednotlivými koly pro co nejlepší přilnavost v zatáčce, společně s akumulátory, umístěnými v podlaze a motory, uloženými nad koly. Zcela v duchu prohlášení Nissanu, že E ve zkratce EV, znamená také „exciting“.

Tenhle vývojový prototyp vlastně stojí za chystaným pohonným systémem e-4orce, určeným pro Nissan Ariya a další budoucí modely. A práce ještě není hotova – teď se Leaf Nismo RC poprvé podíval do Evropy, proháněl se po trati Circuit Ricardo Tormo nedaleko Valencie. A při té příležitosti pořídil pár nových fotek, které najdete v galerii níže.

2 komentáře: „Nissan Leaf Nismo RC poprvé zavítal do Evropy

  • je to celkem povedeny designove…

    • To jo, přitom to má designové prvky normálního Leafu. 🙂

Komentáře nejsou povoleny.