Novinky

Acura MDX PMC: ručně vyráběné SUV je nejdražší osobák značky

Acura vloni představila hned dva modely, které vznikají ve stejné továrně jako supersportovní NSX – Performance Manufacturing Center (PMC) v Marysville, Ohio. Jednalo se o sedan TLX PMC a sportovně-užitkové MDX PMC. Posledně jmenovaný model si mohou od února zákazníci v USA kupovat, takže je logicky známa jeho cena.

Při představení Acury MDX PMC se předpokládalo, že auto bude stát zhruba 65 tisíc dolarů, ale znát ty odhady – většinou to bývá víc. 😉 Luxusní značka Hondy ale tentokrát příjemně překvapila – PMC začíná na 63 745 dolarech (cca 1,44 milionu korun), což je skutečně konečná cena (po započítání destination charge a dalších manipulačních poplatků ve výši 1995 dolarů). I to z ní však dělá po supersportovním NSX nejdražší model značky, sedan RLX přeskočilo docela snadno. 🙂

Limitky MDX PMC (v počtu 330 kusů) jsou tím pádem o 18 350 dolarů dražší, než obdobný model, vyráběný na běžné lince. Přitom mají standardně pakety Advance a A-Spec v ceně 6750, respektive 3500 dolarů, plus pohon všech kol ($2000) takže se za exkluzivitu připlácí lehce přes 8 tisíc dolarů. A když vezmeme v úvahu, že Valencia Red Pearl z NSX stojí 6000 dolarů, za ruční práci tak Honda chce jen něco přes 2000 dolarů. A to mi nepřijde zase tak moc, nijak extra na tom Acura nejspíš nerejžuje.

Předpokládám, že automobilka nebude mít problém jich v USA tři sta prodat (30 kusů jde do Kanady) a vlastně bych jí s PMC úspěch přál, povzbudilo by jí to k realizaci dalších podobných projektů.

2 komentáře: „Acura MDX PMC: ručně vyráběné SUV je nejdražší osobák značky

  • to je nahodou nezkej pocin…

  • MDX je dream car pro moji rodinku 🙂

Komentáře nejsou povoleny.