Novinky

Acura MDX Prototype: nejluxusnější Honda se představuje

Acura před pár hodinami oficiálně představila čtvrtou generaci luxusně-sportovního SUV MDX. Říká mu zatím prototyp, ale je jasné, že přesně takhle se dostane zkraje příštího roku do prodeje. Design auta je známý už rok, ale jak se dalo předpokládat, reálné fotografie vypadají ještě mnohem lépe.

Acura MDX 2021 má výrazně méně hran, než TLX a působí tedy méně sportovně, ale design je velmi propracovaný a vytříbený, jak se na prémiovou značku sluší, nechybí samozřejmě stylistické prvky konceptů Precision a Type S v čele s diamantovou maskou chladiče a úzkými světlomety. Auto potěší i dlouhým rozvorem, krátkými převisy a 21″ koly.

Ještě působivější je však interiér. Palubní deska je sportovní, ale přitom ne spartánská, naopak příjemně opulentní, 😉 se spoustou piano black, dřeva, švů a kůže. Bohatě prošívaná jsou i sedadla, navíc disponují masážními funkcemi. Kaplička i displej mají úhlopříčku 12,3″, o ozvučení se postará audiosystém ELS Studio 3D s 22(!) reproduktory a výkonem 1000 W.

O technice zatím mnoho nevíme, tedy kromě toho, co je známo o platformě Acura, k tomu čtyřpístkové brzdy Brembo, rozhraní Intelligent Dynamics System a čtyřkolku SH-AWD. Příjemným překvapením je motor. MDX nedostane ve standardu dvoulitrové turbo jako TLX, ale zůstane u atmosférického V6 3,5 l v kombinaci s desetistupňovým automatem, což je pro image auta určitě dobré, i když samozřejmě bude mít horší dynamiku. Plus samozřejmě v létě 2021 dorazí i V6 3.0 Turbo ve verzi Type S.

3 komentáře: „Acura MDX Prototype: nejluxusnější Honda se představuje

  • No konečně mdx doladili téměř k dokonalosti. Mám radost i z té atmosféry. Exteriér je nádherný, ale co udělali uvnitř to je pecka. Škoda jen, ze se nám muže nechat zdát. Je to drahé auto. Rozhodně z toho mám celkově ještě lepší pocit než z TLX. Pořádnej parník. Kua to by se mi líbilo.

  • Jen upřesnění, je to model ‘22 a reproduktorů je 25. Naštěstí to není obráceně 😉

    Jinak paráda, tohle MDX chci! Začínám šetřit 😉

  • Aha, to bylo 22 kanálů a 25 reproduktorů. 😁
    Vzhledem k zahájení prodeje v lednu to bude spíš MY2021, ale uvidíme. 😉

Komentáře nejsou povoleny.