Novinky

Infiniti QX60 2022: nová generace představena

Infiniti dnes oficiálně představilo novou generaci midsize crossoveru QX60, jenž střídá dosavadní verzi po více než 10 letech. Podobu novinky už vloni nastínil koncept (nebo spíše prototyp) QX60 Monograph a je příjemné vidět, že se produkční verze liší opravdu jen v detailech, jako jsou kola, kliky nebo optika světlometů s denními LED ve stylu klaviatury. Monograph nám však neukázal vzhled interiéru, v tomto ohledu je to tedy premiéra.

A interiér bude rozhodně silnou stránkou auta. Na fotkách je samozřejmě nejlepší existující varianta, ale to na věci nic nemění. Členění palubní desky dobře maskuje její mohutnost, výrazným rysem budou výdechy ventilace, spojené do jednoho celku a kůží čalouněná „polička“ před spolujezdcem. Centrální 12,3″ tablet nemá přehnané rozměry, displej v kapličce má stejnou úhlopříčku a k dispozici bude ještě 10,8″ head-up displej. Kromě spousty kůže nechybí ani velkorysé prošívání, dřevěné dekory s otevřenými póry. Sedadla „zero gravity“ by měla poskytnout nadstandardní komfort a to v první i druhé řadě, třetí bude samozřejmě opět spíše nouzová. Kvanta elektroniky a asistentů asi netřeba vyjmenovávat, snad nejzajímavější bude poloautonomní systém ProPILOT.

Motor byl převzatý ze současné generace, V6 3,5 l má výkon 299 koní a točivý moment 366 Nm, zásadní změnou je však náhrada variátoru devítistupňovým měničovým automatem. což mělo vliv hlavně na tahání přívěsů, QX60 teď může zapřáhnout až 2700 kg. Infiniti QX60 může být předokolka nebo 4×4 s možností distribuce až 50% síly na zadní kola. Novinkou je brake-vectoringový systém Active Brake Limited Slip. Prodej nového modelu začne v Americe letos na podzim.