Novinky

Honda Civic Type R 2023: prototyp jezdí na Nordschleife

DOPLNĚNO: podívejte se také na video Civicu Type R, prohánějícího se po Severní smyčce Nürburgringu. Vypadá to, že auto bude dokonce mít i docela pěkný zvuk, poprvé. 😉 Přidávám také ještě jedno video ze silnic v okolí Nürburgringu.

Hondě perfektně vyšlo načasování představení prototypu nového Civicu Type R. V pondělí ukázalo dvě oficiální fotografie prototypu s červeným maskovacím polepem a o dva dny později už začali špionážní fotografové plnit web fotografiemi, zachycujícími Civic Type R MY2023 (tedy 2023 pro Ameriku, u nás až MY2024) v akci na silnicích v pohoří Eifel, kde se nachází okruh Nürburgring. Není to náhoda, příští týden je Nordschleife vyhrazena výrobcům (všeho možného), proběhne Industry Pool, v jehož rámci budou automobilky a další dodavatelé testovat své novinky.

Civic je na Nürburgringu jako doma, koneckonců minulá i součas… tedy pardon, dnes už předminulá a minulá generace byly ve své době (po určitou dobu) nejrychlejšími předokolkami na Severní smyčce (a nejen tam), testování zde je tedy pro Hondu dost důležité. Auto je ale samozřejmě už de facto dokončené, jestli se bude něco měnit, tak nanejvýš nějaké drobnosti v naladění podvozku nebo motoru, auto už za sebou má vývoj v R&D zařízeních Hondy různě ve světě, ale i na dalších známých okruzích (včetně italské vysokorychlostní trati Nardo), takže teď už bude vyloženě ladit formu. Předpokládám, že se na Ringu ukáže ještě jednou na jaře, kdy si zajede dokončené auto nový nejrychlejší čas pro FWD, ideálně s rámem, bez sedačky spolujezdce a klimatizace, aby zase mohli někteří pyskovat. 😉

Nové fotky polepeného CTR si můžete prohlédnout třeba na fóru Civic 11G. DOPLNĚNO! Nové fotky z okolí Nürburgringu ZDE!

Abych předběhl spoustu opakujících se dotazů. Ano, bude se prodávat i v Evropě, ale až v roce 2023. Ano, CTR bude mít pouze přeplňovaný benzinový motor, žádný hybrid (nejspíš naposled). Ano, bude k dispozici s šestistupňovým manuálem (vyloučena ale zatím není ani možnost alternativy v podobě automatu). Ano, bude to opět předokolka se samosvorem. Lze očekávat určité mezigenerační zvýšení výkonu, ale nepůjde asi o žádný extrém, aby byla zachována co nejlepší řiditelnost a ovladatelnost. Honda oficiálně představí nový Civic 2023 na jaře příštího roku, kdy se také začne prodávat v Americe a Japonsku.

2 komentáře: „Honda Civic Type R 2023: prototyp jezdí na Nordschleife

  • hezky maskovani z „R“rek 🙂 Zvuk peknej, skoro si rikam, jeslti nezvedli objem na 2.2, ale asi ne. Tri vyfuky zustavaji zjevne. Bude to povedeny.

    • Vypadá to, že konečně ten výfuk trochu naladili 😉

Komentáře nejsou povoleny.