Novinky

Car and Driver 10 Best Cars: Honda, Toyota a Subaru obsadily polovinu seznamu

Americký časopis Car and Driver, jenž patří mezi nejrenomovanější tamní automobilové tituly, vyhlásil desítku nejlepších aut pro nadcházející rok a japonci se to tam jen hemží. 😉 Elitní desítka se vyhlašuje bez pořadí, prostě všechna auta, která jsou na seznamu, představují podle CaD současnou špičku.

Do ní dostala Honda dva modely – Civic a Accord, stejně jako Toyota, jíž se do skupinky dostal Prius a GR86. A když je někde hachiroku, samozřejmě nesmí chybět ani Subaru, které BRZ/GR86 vyvinulo a vyrobilo. Posledním oceněným je Acura Integra Type S, technicky odvozená od Civicu Type R. Určitě se neurazíte, když prozradím i druhou, nejaponskou polovinu 10 Best Cars – najdete tam Porsche 718 Boxster/Cayman, Lucid Air Pure a hned tři auta od GM – sportovní Cadillac CT4-V Blackwing, CT5-V Blackwing a Corvette/Corvette E-Ray..

Mimochodem – Car and Driver vyhlásil i 10 Best Trucks and SUVs. Tam už Japonci nevládnou, ale i tak v seznamu najdete Honda CR-V a Toyotu Grand Highlander. Společnost jim dělá Kia EV9 a Telluride, Porsche Macan, Ram 1500, Chevrolet Trax, Ford Maverick a Genesis GV70. No a Hyundai Ioniq 5, pokud si snad také myslíte, že ten ošklivý hatch je SUV. 😀

2 komentáře: „Car and Driver 10 Best Cars: Honda, Toyota a Subaru obsadily polovinu seznamu

  • Tak naprostej masakr jsou ty Caddy, nečekal bych, že CT5-V bude mít v dnešní době 670 koní s manuálem (!!). Nakonec ani u té čtyřky není v podstatě nic, co by mohlo konkurovat V6 turbo manuálu. Kdo by čekal, že manuály u luxusně-sportovních aut budou mít nakonec jen Američani?

    • Já ti nevím, jestli bych chtěl mít v 700koňovém autě manuál, ale sympatické to určitě je. Jak k tomu dospěl zrovna Cadillac, to je mi záhadou. 😀

Komentáře nejsou povoleny.