Novinky

TOM´S: více výkonu pro GR86, Supru a Lexus GS F

Úpravce TOM´S Racing patří bezpochyby k nejznámějším japonským tuningovým firmám a je jedním ze specialistů na vozy Toyota a na Tokyo Auto Salon představil hned tři zajímavé novinky, byť při tom nešel zatím moc do detailů. Asi nejvíce nás bude zajímat modifikace pro Toyotu GR86. Novinka totiž dostala vymodlené turbodmychadlo, čímž se vyřešil asi jediný zásadní problém auta – relativní nedostatek výkonu. TOM´S Toyota GR86 disponuje 295 koňmi a s tím už se dá něco dělat. 😉 Fotky dále prozrazují dostupnost spodního bodykitu, difuzoru, křídla na víku kufru, velkých kol, silnějších brzd, zadního dílu výfuku, ale také nástavců blatníků nebo lamely v masce chladiče.

TOM´S Toyota Supra Tourer má podobný rozsah úprav a působí s nimi poměrně drsně, takže vás asi překvapí že prioritou nejsou desetinky k dobru na okruhu, jenže to dělá každý. Tohle je přesný opak – upravená supra chce být komfortním cestovním gétéčkem, které bude zábavné ve městě i na dlouhých cestách. Nevím nevím, jak to půjde s těmi koly a sníženým podvozkem, ale Japonci jsou kucí šikovný… 😉 A díky úpravě ECU má auto nově o něco větší výkon – 414 koní.

Pro majitele již nevyráběného sportovního sedanu Lexus GS F, které už nebaví tovární naladění, připravil TOM´S Racing nejen karbonový bodykit, ale i účinnější brzdy, laděný zadní díl výfuku s tlumičem, zakrytování spodní části vozu pro zlepšení aerodynamiky a blíže nespecifikovanou úpravu motoru, přinášející výkon 493 koní.