Novinky

Toyota: na 40 let starý model se čeká až čtyři roky, objednávky jsou zastaveny

Když se před lety Ferrari chlubilo, že se na jeho auta čeká někdy i déle, než rok, bylo to bráno jako součást luxusního image. Teď se kvůli výpadkům dílů dostává stejného luxusu i zájemcům o úplně obyčejná auta. Společným faktorem však je, že se jedná o automobilové novinky. Kdo by řekl, že stejný problém může mít i dinosaurus z první poloviny osmdesátých let?

Možná víte, že Toyota stále vyrábí off-road Land Cruiser 70 Series, jenž debutoval v roce 1984 a prodává jej na trzích, které jsou schopny ocenit jeho odolnost, spolehlivost a snadnou opravitelnost. Třeba v Austrálii. A právě tamní zastoupení značky oznámilo, že zastavuje příjem objednávek. Ne však proto, že by končila výroba, důvodem je, že se čekací lhůty (dle informací tamních dealerů) pohybují od tří do čtyř let! Přestože má minimum elektroniky, ani jemu se nevyhnuly problémy s nedostatkem některých dílů, dost možná za to může letošní upgrade (systém autonomního nouzového brzdění pro chodce a cyklisty). Ale to je jen součást problému. Australané teď prý kupují LC 70 nejvíce v historii a právě souběh těchto okolností způsobil problémy s produkcí. Vloni se jich tam prodalo skoro 14 tisíc.

2 komentáře: „Toyota: na 40 let starý model se čeká až čtyři roky, objednávky jsou zastaveny

  • nj… nekdy ty starsi auta jsou presne ono… ten progres za kazdou cenu neni vlastne casto potreba. Uz ty auta zacinaj mit vec, co jsou pro auta defakto zbytecny.

    • Kupují to asi hlavně tamní farmáři, kteří ocení, že k opravě stačí kladivo. 😀

Komentáře nejsou povoleny.