Novinky

Toyota Harrier dostává plug-in hybridní verzi

Prémiový crossover Toyoty, v minulosti spřízněný s Lexusem RX, se sice už před lety osamostatnil, stále však plní roli jednoho z luxusních modelů značky. A tento status nyní ještě posiluje, když se stává teprve třetím modelem, jenž je vybaven plug-in hybridním systémem pohonu. Asi vás nepřekvapí, že jde o stejnou techniku, pohánějící ravku do zásuvky. Harrrier PHEV je sice větší a těžší auto, nadbytek výkonu však zajistí i tomuto modelu silně nadstandardní dynamiku.

Pro osvěžení paměti – základem plug-in hybridního systému je atmosférický čtyřválec 2,5 l, jenž disponuje výkonem 177 koní a točivým momentem 219 Nm. Společnost mu dělá elektromotor s výkonem 182 koní a točivým momentem 270 Nm a aby toho nebylo málo, zadní nápravu roztáčí další elektromotor s 54 k a 121 Nm. Výsledem je kombinovaný výkon 306 koní a samozřejmě plnotučný točivý moment v nízkých a středních otáčkách. Díky 18,1kWh Li-Ion akumulátoru ujede na elektřinu až 93 km.

Harrier PHEV se zvenku liší pouze modifikovanou maskou chladiče a zevnitř kontrastním červeným prošíváním. Do prodeje jde v Japonsku koncem října, lze předpokládat, že později dostane plug-in hybridní verzi i americká verze, prodávaná pod názvem Venza.

2 komentáře: „Toyota Harrier dostává plug-in hybridní verzi

  • Neviem, či sa mi to len zdá, ale ja to dizajnovo vidím ako zmes Hondy a Lexusu. Ale má to logo Toyoty, tak OK. Pri posledných japonských dizajnoch mám celkovo pocit, ako by ich jedna mater mala.

    • Jasně, vždyť to v článku vysvětluji. 😉

Komentáře nejsou povoleny.