Novinky

NACTOY: o vítězství si to rozdá Nissan Z a Integra

Do letošního ročníku ankety NACTOY (North American Car and Truck of the Year) o nejlepší automobilové novinky pro severoamerický trh bylo letos vybráno 26 semifinalistů a z nich vzešly finální trojice. V kategorii North American Truck of the Year je to Chevy Silverado ZR2, Ford F-150 Lightning a Lordstown Endurance, v kategorii North American Utility of the Year pak Cadillac Lyriq (dárce orgánů pro chystanou elektrickou Hondu Prologue a Acuru ZDX mimochodem, což je určitě pozitivní), Genesis GV60 a Kia EV6. Ale to nás vůbec nezajímá. 😉

Podstatnější zprávou je, že finalisty North American Car of the Year jsou dvě špičková japonská auta s ikonickou minulostí – Nissan Z a Acura Integra; jako bychom se ocitli zpátky v 90. letech… Ty však doplní bohužel ještě elektrický Genesis G80. Tak to asi bude těžké rozhodování – zetko je prostě zetko a návrat integry s technikou nejlepšího kompaktu současnosti (a loňského vítěze ankety) – Hondy Civic z něj dělá nebezpečného soupeře.

Koho z nich tipujete jako vítěze? Osobně favorizuji Nissan Z, kdyby vyhrála stejná automobilová technika Hondy dva roky po sobě, asi by to nebyla pro zbytek autoprůmyslu dobrá vizitka. 😉 Ale Integra prý prakticky vše, čím civic ohromil, ještě zlepšila, tak kdoví… Trošku se ale obávám, aby nezvítězila zelená politika a nakonec se neradovala ta korejská obluda.