Novinky

Minami Aoyama 001: takhle dělá Aston Martin japonskou architekturu

Britská automobilka Aston Martin představila svůj nejnovější projekt. A proč o tom píšu na japan-cars? Souvisí totiž úzce s Japonskem. Tým designérů Astonu pod dohledem Marka Reichmanna navrhl dům v blízkosti tokijského bulváru Omotesando, jedné z nejvyhledávanějších lokací, na adrese Minami Aoyama 001. A nejen to, návrháři britské značky se při jeho návrhu inspirovali tokijskou kulturou, počínaje módou, kulinářstvím a samozřejmě architekturou.

Přízemí z ulice patří dvojgaráži, zakončené prosklenou stěnou, takže se majitel může kdykoli kochat pohledem na zaparkovaná auta ze sníženého přízemí. Interiéry jsou plné dřeva, skla, oceli a mramoru, ale barev se v celém domě střídá jen pár. Nechybí sauna a spa, vinný sklípek, kino, tělocvična ani střešní terasa s barem, takže se jedná o skutečně luxusní bydlení. Cenu domu Aston Martin nezveřejnil, ale s ohledem na velikost a lokalitu bude …závratná. Není však třeba se obávat, že by na vybavení sedal prach, nemovitost už má majitele. Tak se alespoň podívejte, jak vypadá takové normální japonské bydlení v britském podání. 😉

3 komentáře: „Minami Aoyama 001: takhle dělá Aston Martin japonskou architekturu

  • Je to krásný a cena musí být neskutečná. Podle mě je to akorát opačně, Minami Aoyama je čtvrť, Omotesando ulice. Obecně novější byt v Minami Aoyama, 80 m2 3+kk je tak 50M CZK a víc, dům přímo na Omotesando (tokijské Champs Elysee) v této velikosti bude klidně pár set mega.

    • Díval jsem se raději ještě jednou přímo na AM a je to v „Omotesando area“, takže ne přímo na ní, ale někde poblíž, o pár ulic dál. Jak říkáš, to půjde do stovek milionů.

      • King: jo, když jsem se teď díval na fotky na počítači, tak je to zjevné, tohle by na Omotesandu být nemohlo (jsou tam prakticky jen obchoďáky a větší stavby, to, co má AM vedle sebe tam není). Ale někde hned kousek od něj ano, tam je rodinných domků docela dost, takže zbořit něco starého a postavit tohle byla čistě otázka správně velké hromady peněz. Být miliardář prostě v některých věcech není špatné:-)

Komentáře nejsou povoleny.