Novinky

Mazda CX-90: největší SUV oficiálně představeno

Mazda dnes ukázala podobu nového topmodelu značky, crossoveru CX-90 se třemi řadami sedadel, určeného pouze pro severoamerický trh. Očekávalo se, že devadesátka bude podobná naší CX-60, což se také potvrdilo – příď i záď jsou téměř identické, s trošku (víc) nafouklým profilem mezi nimi. Zpočátku jsem byl trochu skeptický, ale musím říci, že Mazda zase udělala jeden z nejhezčích vozů své třídy. Rozměry zatím nejsou k dispozici, ale zjevně to je pořádný kus auta – a to i přes použití velkých 21″ kol. 😉

Minimalistický design interiéru, pro Mazdu už několik let typický, je, soudě podle dostupných fotek, tvořen luxusně působícími materiály, kromě Nappa kůže se mohou budoucí majitelé těšit na pravé dřevo nebo chromovou povrchovou úpravu dekorů, centrální displej má úhlopříčku 12,3 palců. Ani rozměry kabiny se Mazda prozatím nepochlubila.

Trošku sdílnější je zatím pouze ohledně pohonných jednotek. Před pár dny bylo prozrazeno, že turbodmychadlem přeplňovaný řadový šestiválec 3,3 l s mild hybridem bude mít výkon 345 koní a točivý moment 500 Nm, nyní už máme základní informace i k plug-in hybridu. S tím nás Mazda trošku lakovala – je identický s tím v CX-60, což znamená, že jej tvoří atmosférický 2,5litrový čtyřválec Skyactiv-G (192 k a 261 Nm) a elektromotor (136 k a 250 Nm) s celkovými parametry 328 k a 500 Nm. I Li-Ion akumulátor s kapacitou 17,8 kWh je stejný, takže dojezd na elektřinu bude asi jen o něco málo menší. Mazda neprozradila ani datum uvedení na trh, ale vzhledem k tomu, že jde o modelový rok 2024, bude to nejpozději v létě.

Jeden myslel na “Mazda CX-90: největší SUV oficiálně představeno

Komentáře nejsou povoleny.