Novinky

Acura TLX Type S: edice PMC pro sportovní sedan

Fanouškům značky Honda, respektive Acura, už není označení PMC rozhodně cizí. Jde o zkratku Performance Manufacturing Center, továrnu, kde se ručně vyrábí supersport NSX. A společně s ním čas od času i další vozy Acura, lišící se od standardních modelů velkým podílem ruční práce nejlepších dělníků Hondy v Severní Americe, vznikající logicky v omezených sériích. Jako první nesl označení PMC sedan TLX (minulé generace), poté následovala SUV MDX a naposledy RDX. Nyní Acura představuje model TLX Type S PMC.

Na rozdíl od předešlých PMC je možné si vybírat barvu, k dispozici jsou hned tři laky – Curva Red, 130R White a Long Beach Blue, zkombinované s černou střechou, zrcátky, částí prahových nástavců a klikami dveří. Mimo to jsou koncovky výfuku vyvedeny v tmavém chromu a spoiler na víku kufru a difuzor zadního nárazníku jsou z karbonu. Dvacetipalcová kola, obutá do pneumatik Pirelli P-Zero 255/35 mají design, inspirovaný těmi na NSX a lehký měděný nádech.

Provedení interiéru se liší v závislosti na barvě karoserie, červené Type S má černé čalounění s červenými švy, modré dostalo béžovou variantu Orchid s modrými švy a jednotlivými laky a bílé má kabinu červenou. Ve všech případech je zkombinována kůže Milano s mikroplyšem Ultrasuede, dekory jsou karbonové. Kromě ruční výroby prochází vozy edice PMC také specifickou kontrolou. Každé auto má motor zajetý na zkušební stolici, je provedena pečlivá kontrola laku a simulace sportovní jízdy. Auto dostane ochranný kryt kvůli ochraně laku a k dealerovi je odvezeno v samostatném, uzavřeném přepravním boxu. Zatím nebylo oznámeno, kolik aut bude vyrobeno.

Jeden myslel na “Acura TLX Type S: edice PMC pro sportovní sedan

  • hmmmm , ta bila a s tema kolama… hmmmm moc pekny.

Komentáře nejsou povoleny.