Novinky

Acura Integra Type S: premiéra už příští měsíc. Bude výkonnější než Civic Type R.

Acura konečně přestala dělat tajnosti se sportovní Integrou Type S a oznámila, že ji představí příští měsíc. Konkrétně někdy před konáním závodu IndyCar Acura Grand Prix of Long Beach, která se jede 16. dubna, tedy za méně, než měsíc. A prozradila také základní parametry motoru. Dvoulitrový VTEC Turbo bude mít točivý moment 420 Nm, stejně jako Civicy Type R napříč zeměkoulí, ale výkon 324 koní. To je sice o 4 koně více, než má CTR v Americe, ale méně, než v Evropě (329 k) a v Japonsku (330 k). Má mít nejlepší poměr váhy a výkonu ve své kategorii, což asi nebude tak těžké, protože Audi S3, BMW M235i a Mercedes-AMG CLA 35 mají výkon kolem 300 koní, otázkou jen je, s jakou verzí Cadillacu CT4 se chce měřit. 😉

Acura Integra Type S bude k mání pouze se šestistupňovým manuálem, pohonem předních kol a diferenciálem se zvýšenou svorností, tedy stejně jako ostrý civic. Podrobnosti budou doplněny později, zatím je známo pouze to, že prodej bude v USA zahájen letos v létě. Je dost pravděpodobné, že aut bude také nedostatek, jako v případě CTR a ceny budou nejspíš šplhat do závratných výšin. Ti, na které se nedostane, si mohou pořídit alespoň standardní 200koňovou integru.

3 komentáře: „Acura Integra Type S: premiéra už příští měsíc. Bude výkonnější než Civic Type R.

  • Škoda, že se Áčka neprodávají v evropě spolu s hondami. Bylo by zajímavé je vídat na salonech Háček 🙂 Jako v USA. Móc se mi líbí vlastně celá paleta aut Acury. Nu což.

    • Oficiálně ne, neoficiálně jsou někteří prodejci Acuru schopni přes Kanadu dovézt 🙂

Komentáře nejsou povoleny.