Novinky

Japonci chtějí zpátky Odyssey. Bude se dovážet z Číny.

Velký minivan Odyssey byl vloni jedním z modelů, které Honda doma v Japonsku zrušila kvůli uzavření továrny v Sajamě a v případě Ody se rozhodla, 😉 že zákazníci budou místo ní chtít menší StepWGN. I proto se mezigeneračně zvětšil, je celkově luxusnější (a dražší) a má novou top verzi Spada Premium Line. Jenže Japonci jsou jiného názoru a nekupují menšího nástupce od Hondy, ale srovnatelná auta konkurenčních značek. .Fakt zvláštní, v Evropě to po ose Accord – Civic 4D také nefungovalo. 😉 Nový StepWGN se tak nakonec prodává nikoli lépe, než předchůdce, ale dokonce hůř.

Honda to možná tak trochu tušila, protože se objevily informace, že by se odyssey mohla vrátit. A je to tady! Letos v září se má Odyssey do nabídky na JDM vrátit, do Japonska se bude dovážet z Číny, kde jej stále vyrábí obě joint-ventrure Hondy pod názvy Odyssey a Elysion. V nabídce bude s jediným motorem, dvoulitrovým hybridem i-MMD, odvozeným buď od Civicu e:HEV, nebo možná spíš od CR-V e:HEV. Jenže vzhledem k tomu, že už má auto svá léta, nedají se očekávat nějaká oslnivá prodejní čísla, i přesto to Hondě za těch pár tisícovek prodaných vozů stojí. No řekněte sami – nebylo by milé, kdyby i v Evropě Honda brala v úvahu přání zákazníků a nedívala se jen do tabulek?

4 komentáře: „Japonci chtějí zpátky Odyssey. Bude se dovážet z Číny.

  • Bylo by to milé. A dovážet Ody do Evropy by to bylo jednodušší, když tu stejně jako v Číně jezdíme vpravo 🙂

    • Přesně. Jen by to chtělo chtít… I když zrovna trh s velkými MPV v Evropě už prakticky neexistuje. Kdo chce minivan, kupuje už rovnou ty dodávkové. A s jinými modely by to šlo, de facto se všemi…

      • Za mě by bylo Ody super, ale trh asi MPV nakloněn není, i když to moc nechápu. SUV jsou nepoměrně méně praktická a dodávky mají povětšinou podstatně horší jízdní vlastnosti a jejich dynamika je žalostná. Ale asi je to tak, že kdo šetřit, koupí si malou dodávku, a kdo chce pravidelně převážet kola, lyže a další sportovní výbavu, tak je ochoten se nějakých dobrých dynamických parametrů ve velkém autě vzdát.

        • Bohužel je to tak…

Komentáře nejsou povoleny.