Novinky

Honda HR-V: ocenění v crashtestu IIHS

Faceliftovaná verze malého crossoveru Honda HR-V je dalším modelem značky, který získal v aktuálních nárazových testech amerického IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) hodnocení Top Safety Pick. S ohledem na to, že jde o auto, jemuž letos bude pět let, je to bezpochyby potvrzení jeho kvalit.

HR-V je už pátou hondou, která získala v aktualizovaných testech Top Safety Pick, před ní se to povedlo modelům Accord, CR-V, Pilot a Odyssey. Hybridní model Insight pak dosáhl maximálního možného hodnocení Top Safety Pick+.

IIHS je proslavené svým crashtestem s malým přesahem styčné plochy při nárazu (small overlap test), kvůli němuž musela řada značek narychlo předělávat čelní deformační zóny, ale úřad je citlivý mimo jiné i na kvalitu světlometů, proto Honda vybavila vůz (příplatkovými) LED světlomety. I ty ale dostaly pouze hodnocení Acceptable (klasické halogeny si posledně vysloužily „Poor“), proto auto nedosáhlo na Top Safety Pick+. To se dává pouze za „Good“ ve všech hodnocených oblastech.

Právě se světlomety má Honda u IIHS trošku problém, ale insight ukazuje, že se v této oblasti zlepšuje. Pětihvězdičkové hodnocení získalo HR-V v roce 2015 také v evropském Euro NCAP.