Novinky

Toyota Crown Sedan 2024: konečně normální auto…

Toyota představila dalšího, už třetího člena nové rodiny Crown a tentokrát je to opravdový sedan! Jeho design je identický s konceptem z loňska, designéři zachovali dokonce i původní design kol. Tvary sedanu jsou celkově velmi minimalistické a což ještě zvýrazňuje jeho velikost. Třímetrový rozvor má zajistit, že prostor na zadních sedadlech vyhoví požadavkům, kladeným na auta, řízená šoférem. Prioritou modelu Crown Sedan je pochopitelně komfort, takže má standardně adaptivní tlumiče, elektricky ovládané sluneční clony, dekory z pravého dřeva a osvětlení interiéru, inspirované tradičními japonskými lucernami.

Toyota Crown dostane vodíkový pohon ze sedanu Mirai (všimli jste si, že crown mirai dost připomíná?), jenž mu zajistí na jedno (zhruba tříminutové) natankování dojezd až 820 km. Alternativou bude nový vícestupňový hybridní systém opět se čtyřválcem 2,5 l, využívající dva motory a stupňovité převody. Díky tomu může poskytovat maximální výkon už při 43 km/h namísto dosavadních 140 km/h a otáčky spalovacího motoru mohou zůstat nízko i při jízdě vyššími rychlostmi, což zajistí menší hluk v kabině.

Toyota si zřejmě nechá Crown Sedan pouze pro domácí trh, kde chce měsíčně prodávat kolem 600 kusů. Větší zájem určitě bude o hybridní verzi v přepočtu za minimálně 1,1 milionu korun, než o vůz s palivovým článkem za nejméně 1,245 milionu.

Jeden myslel na “Toyota Crown Sedan 2024: konečně normální auto…

  • Já tam teda sedan nevidím, kde to má kufr? Celkově se mi nejvíc líbí to „infiniti“, tedy crossover. Tohle je takové nijaké, chtělo by to vidět živě, ale s tímhle tvarem bych čekal mnohem víc.

Komentáře nejsou povoleny.