Novinky

Carlos Ghosn bezdomovcem? Nissan ho chce vystěhovat z bejrůtského sídla.

Určitě si ještě vzpomínáte na dramatický rozchod automobilky Nissan a jejího šéfa Carlose Ghosna, pro kterého si přišla policie kvůli daňovým podvodům, byl uvězněn, odvolán z funkcí a poté uprchl z japonského domácího vězení do Libanonu ve futrálu na hudební nástroje. Ghosn tvrdí, že byl obětí spiknutí lidí od Nissanu a v současnosti se soudí s automobilkou a ta zase s ním. Tohle bude asi ještě na dlouho, teď ale asi Nissan přišel na to, jak mu exil ještě trošku zpříjemnit.

Ghosn neutekl do Libanonu, odkud pochází jeho děda a kde strávil část mládí, náhodou. V Bejrůtu totiž má jedno ze svých sídel v hodnotě 19 milionů dolarů, které ale zřejmě nepořídil za svůj pohádkový plat (ani finanční machinace), jak se psalo, ale protože je to kluk šikovná, za známý růžový dům zaplatil Nissan a dal jej milému Carlosovi k užívání. A Ghosn v něm už čtyři roky spokojeně bydlí, takže určitě nestrádá.

Jenže teď by měl dům, registrovaný na libanonskou společnost Phoinos Investment, opustit. Správce nemovitosti tvrdí, že Ghosn „vstupuje na soukromý pozemek a užívá nemovitost neoprávněně“. Ghosn se brání, že má na užívání sídla smlouvu s Nissanem, která mu zaručuje právo tam bydlet, nicméně soudce je toho názoru, že smlouva byla navázána na kontrakt Nissanu a Ghosna a poté, co byl Ghosn z Nissanu odejit, skončilo i jeho právo v době v Bejrůtu pobývat. Takže teď bude probíhat mezi oběma subjekty pro změnu další soud. 😀

Jeden myslel na “Carlos Ghosn bezdomovcem? Nissan ho chce vystěhovat z bejrůtského sídla.

  • To je telenovela, pane na nebi 😀

Komentáře nejsou povoleny.