Novinky

Japonský Dodge Challenger je Honda Civic pro bohaté!

Také máte pocit, že se právě díváte nejspíš na (možná nový) Dodge Challenger? Tak – ne. Jedná se o nejnovější kreaci nejmenší japonské automobilky, která letos slaví 55 výročí od založení, design se inspiroval v 70. letech minulého století v Americe a v tuto chvíli jde pouze o koncept, u něhož prý zatím „nejsou plány na produkci“. Něco mi však říká, že jen u něj nezůstane.

No dobrá, tak já už vás přestanu napínat. 😉 Díváte se na vůz Mitsuoka M55 a pod kabátem se ukrývá technika aktuální Hondy Civic, což bychom neměli šanci poznat, nebýt charakteristického tvaru bočního prosklení. Všechny panely karoserie byly vyměněny, stejně jako světlomety, původní jsou pouze boční dveře a samozřejmě střecha. A musím říct, že se mi to fakt hodně líbí – a to se mi u Mitsuoky nestává moc často. I když abych jim nekřivdil, auta z poslední doby už nejsou takový bizár, jako dříve.

Interiér je samozřejmě komplet civicový, zmizelo pouze háčko z volantu a Mitsuoka docela zajímavým způsobem přečalounila sedadla. Zatím nejsou žádné informace o technice, ale vzhledem k tomu, že se 11. generace civicu dá koupit jak s motorem 1.5 VTEC Turbo, tak s hybridem 2.0 i-MMD, je dost pravděpodobné, že Mitsuoka bude nabízet obě varianty, tedy až se přizná, že to není jen koncept. 😉 Každopádně vyobrazené M55 má pod kapotou turbomotor, protože je ve středovém panelu zabodnutý fofrklacek.

Mitsuoka bude koncept M55 v prosinci a lednu vystavovat ve dvou svých tokijských showroomech a pokud opravdu není ohledně jeho budoucnosti rozhodnutá, bude asi zjišťovat zájem své specifické klientely. Řekl bych ale, že není žádný důvod M55 nechtít, tedy až na šílenou cenu, ale na ty jsou zákazníci značky zvyklí. 😀

2 komentáře: „Japonský Dodge Challenger je Honda Civic pro bohaté!

  • Tak to je dobré, hned jsem si vzpomněl na naše první normální auto, v roku 91 otec dovezl Hondu Quintet v hnědé metalíze a tak nějak by asi vypadala v současném hávu

    • Nojo, fakt by to mohlo být 😀

Komentáře nejsou povoleny.