Novinky

Casio Edifice Initial D & MF Ghost: edice hodinek pro driftery

Japonská hodinářská firma Casio se v poslední době s chutí pustila do spolupráce s automobilkami a připravila několik velmi zajímavých edicí hodinek na bázi řady Edifice – mimo jiné Nismo, Type R nebo 50 let Mugen. Teď tu mám další hodinky s automobilovou tématikou, ale nejsou spojeny s žádnou konkrétní značkou. Jejich celé označení je Casio Edifice Sospensione ECB-2000MFG-1AER Initial D & MF GHOST Collaboration. Tak – a teď to zopakujte rychle desetkrát po sobě. 😀

Jejich předlouhé jméno říká vše podstatné, ale je mi úplně jasné, že nám Evropanům asi ne. Jsou věnovány komiksu Initial D, což je kultovní manga ze světa rychlých aut, který vytvářel v letech 1995-2013 Shuichi Shigeno. Komiks se věnoval pouličním závodům a driftování na horských silnicích touge s AE86 v hlavní roli a prodalo se jich více než 56 milionů výtisků. Na tuto populární mangu navázala v roce 2017 série MF Ghost, která má od letoška také anime verzi, v níž hlavní hrdina jezdí s Toyotou GR86. Tolik tedy k příběhu hodinek a teď se podíváme na chronografy samotné.

Casio difice Initial D & MF Ghost má pouzdro z pryskyřice vyztužené uhlíkovými vlákny o průměru 51 mm a výšce 11,5 mm. Skeletové boky pouzdra mají evokovat zavěšení závodních aut, luneta je červená a na číselníku jsou japonské znaky. Řemínek je stylizovaný do podoby bezpečnostního pásu, zevnitř je kožený. Quartzový kalibr má solární nabíjení a sklíčko je safírové.

Nepředpokládám, že by o tuhle tématiku byl v Evropě nějaký enormní zájem, ale i přesto byly hodinky v omezeném množství v nabídce i zde, teď už ale nejsou, informace jsem objevil trošku pozdě. Tak to berte jen jako zajímavost pro hodinkofily. 😉

3 komentáře: „Casio Edifice Initial D & MF Ghost: edice hodinek pro driftery

  • Asi dobře, že sis toho nevšiml dřív, protože bych nevěděl, co dřív koupit:-)

    • Tohle by nebyl můj cup of saké. Ne, že by se mi hodinky nelíbily a uměl bych si je představit na ruce za volantem tvé del Sol, ale nejsem nějak extra nasáklý manga komunitou, jakkoli mi samozřejmě je komiks o autech sympatický.

      Ale asi bych je zase pořídil spíš, než primky v edici Ordinace v růžové zahradě. 😀

      • Jsou prostě pěkný, to je všechno.

        Primky OVRZ 😀 😀

Komentáře nejsou povoleny.