Novinky

Toyota GR Corolla: tuning od TOM´S Racing

Japonský specialista na úpravy vozů Toyota TOM´S Racing už počátkem roku ukázal první fotografie své modifikace hot-hatche GR Corolla, kreace však byla představena oficiálně až na výstavě SEMA v Las Vegas. Oproti původnímu stavu z února došlo k lehkým změnám bodykitu a TOM´S nezmiňuje žádné technické změny, takže jde zjevně pouze o stylingovou úpravu, možná s jedinou výjimkou. 😉 Koneckonců Toyota GR Corolla je ostrá dostatečně, takže teď bude poutat ještě větší pozornost.

Je ovšem otázka, jestli to není už trochu moc. Obdélníková tlama nesluší ani BMW M2, není tedy žádný důvod, proč by ještě uhlazenější corolle měla. TOM´S dále ještě zvětšil lip předního nárazníku a došlo ke změně boční části předního nárazníku, včetně jiného umístění deflektorů. Nabízí se tak otázka, jestli jsou vůbec funkční. Výrazně masivnější jsou nástavce prahů, takže lépe navazují na rozšířené zadní blatníky. Nový tvar má též střešní křídlo a protože na velikosti záleží, zvětšilo se, navíc jde o dvouplošník. 😀 Přepracován byl i difuzor, z něhož trčí pět(!) koncovek výfuku. Nedělám si srandu, podívejte se sami. 😀 A čtyři z nich jsou modře zakalené. Na tři válce je to děr až až… Předpokládám, že centrální otvor bude vyústění nějakého bypassu s klapkou pro plnotučný zvuk, podobně to má Civic Type R.

Japonský tuner nakonec změnil ještě design kol, ta původní byla asi hezčí, tahle nová jsou však masivnější a s přestylovaným bodykitem asi přece jen lépe ladí. Jo – na začátku byla řeč o technické výjimce – zpoza kol jsou vidět vrtané kotouče a třmeny s logem TOM´S, takže je možné, že úpravce vylepšil alespoň decelerační schopnosti GR Corolly.