Novinky

Toyota GR Corolla: lehká modernizace pro 2024

Toyotu GR Corolla zatím moc lidí v garáži nemá a nesouvisí to úplně s plánem automobilky udělat z ní exkluzivní produkt, podobně jako Civic Type R má problémy s čipy a dalšími komponenty, takže výroba poněkud vázne. To však nebrání inženýrům pracovat na vylepšeních, které přichází tentokrát už po roce. Modifikace trošku zavání překotnějším vývojem auta, než by bylo žádoucí, ale co, stane se…

GR Corolla MY2024 dostává lehce modifikované vstupy vzduchu v předním nárazníku, které vedou vzduch ke kolům. Mají zajistit menší odpor vzduchu a zlepšit stabilitu při zatáčení a manévrování, ale řidič něco takového asi nemá šanci zaznamenat. Druhé vylepšení už je trošku z kategorie bizár – Toyota vyměnila na šasi spoustu šroubů (bZ4X nechává pozdravovat? 🙂 ). Převodovka, řízení i přední zavěšení mají nové šrouby s žebrovanou přírubou, která zlepšuje dotažení, přičemž efektem má být lepší odezva řízení a stabilita. Tak když je něco dobře utažené, určitě to bude lépe držet. Já vím, to ode mne nebylo hezké… 😀 Nové šrouby má ale i zadní náprava, ty mají zase pro změnu širší hlavu.

V Japonsku Toyota navíc rozšířila nabídku laků karoserie o odstín Cyan Metallic, která se kombinuje s černým interiérem s kontrastním modrým prošíváním a vznikne v pouze padesáti exemplářích.

Jeden myslel na “Toyota GR Corolla: lehká modernizace pro 2024

  • Já myslím, že je hlavně porblém v motoru. Nakolik je 1.6ka 3válec z Yarise GRka supr motor, prostě není tak „zvučný“ pro větší vůz. Už u Yarise když člověk řekne že tam má tříválec tak si lidi pouchechtnou.

Komentáře nejsou povoleny.