Novinky

Honda HR-V (2025): povedený facelift pro JDM

Honda po třech letech představuje na japonském trhu modernizaci pro malý crossover-coupe Vezel (HR-V). Ta přináší poměrně výraznou změnu přídě a drobná technická vylepšení. Na první pohled poznáte vylepšené háervéčko podle nové přídě. Maska totiž přišla o výrazný šestiúhelníkový tvar masky chladiče a nahradila ji výrazně hranatější varianta; sice je to stále šestiúhelník, ale opticky téměř obdélník. HR-V se tak vizuálně více sjednotilo s accordem (ale i CR-V). Spolu s touto změnou opticky spojuje světlomety tmavá lišta (u některých verzí stříbrná). Změnil se i přední nárazník, jehož prolisy navazující na masku ještě přidávají autu na hranatosti (což je super). Vzadu došlo ke změně optiky svítilen, ty jsou nyní full-LED (mám pocit, že doposud byly směrovky žárovkové).

Nejvýznamnější změna v interiéru kabině vizuálně trochu uškodila – středový tunel s voličem přišel o cool asymetrické řešení, ale zase se zvětšila přihrádka pod ovladači ventilace, takže je to asi zlepšení. 😉 Pak si lze všimnout detailů, jako je obšití středové loketní opěrky nebo výraznější dekor čalounění. Jak vidno, čalounění sedadel se pro JDM dělá v několiak barevných variantách, což ale u nás bohužel nehrozí. Honda také rozšiřuje množství funkcí v mobilní aplikaci, například lze dálkově otevřít víko kufru.

Trošku jsem doufal v posílení hybridního systému 1.5 i-MMD (nebo snad dokonce dostupnost 2.0 i-MMD), které by autu rozhodně neublížilo, ale k němu nedošlo. Měla by však být vylepšena „jízdní charakteristika“ a „kontrolní systém energetického managementu“, což má v městském provozu snížit hlučnost motoru. To je určitě pozitivum, tak snad došlo i k zesílení izolace. 😉 V Japonsku je samozřejmě na výběr pohon předních kol nebo AWD.

Honda samozřejmě nabízí na JDM u nás nevídané možnosti individualizace , některé z nich vidíte v galerii. Novinkou je sada HuNT Package. Ta přináší střešní ližiny i pro nižší specifikace výbav, tmavá (Shark Gray) 16″ kola, oranžové doplňky karoserie, masku chladiče k nabídky Honda Access, dekor na dveře, ale hlavně moc pěkný nový lak Botanical Green Pearl. Vnější prvky doplňuje čalounění z materiálu Fabtech, které je odolné vůči vodě a mastnotě.

V podobném rozsahu určitě co nevidět dostane změny i evropská verze, snad se k nám dostane i vydařený HunT Package.

4 komentáře: „Honda HR-V (2025): povedený facelift pro JDM

  • Tak uvidime, co prinese vylepseny „kontrolní systém energetického managementu”, ale jinak mi to pripada, ze opravujou, co neni rozbity…
    Auto rozhodne neni hlucny ve meste, je hlucny na dalnici, kdyz ma vybitou baterku a ceka ho kopec. Slaba 1.5 to ma na hrane a soucasne se auto rozhodne nabijet. To je pak akusticky peklo, proto jsem to musel nechat dodatwcne odhlucnit. Za me by pomohlo, pokud by si to auto cetlo trasu z navigace, tj vedelo predem, co se po nem bude chtit.

    • Zdravím, pomohlo to dodatočné odhlučnenie vo vašom prípade výrazne? Zvažoval som presne tento postup, ale obávam sa, že to nebude až taký velký rozdiel 😕. Ďakujem.

    • Každé zlepšení odhlučnění je fajn. 😉
      Ten systém je ještě poměrně mladý, bude vylepšován ještě dlouho a určitě ne k horšímu.

  • No, dokud tam nepůjde dát klasické tažné, jako má teď faceliftovaný Jazz e:hev, tak o HRV e:hev nebudu ani uvažovat.

Komentáře nejsou povoleny.