Novinky

Honda letos chystá pro JDM dvě důležité novinky

Mohlo by se zdát, že letošní rok bude pro Hondu docela plonkový. Snad žádný klíčový model, který vás napadne, se nenachází před koncem životního cyklu, tedy když nepočítáme americký trh, kde už pár modelů přesluhuje a o střídání generací se zatím nemluví (Odyssey, Ridgeline, Passport (i když ten už se myslím testuje a možná to letos stihne) a Acura RDX). Ale i přesto se něco chystá alespoň pro JDM.

Zbrusu nové kei N-BOX letos dostane „off-road“ verzi, jejímž prostřednictvím zareaguje Honda hlavně na obdivované Mitsubishi Delica Mini, ale samozřejmě i další obdobné varianty existujících minivanů. Očekávejte nějaký robustnější plastový bodykit, zahrádku na střeše a podobné důležité drobnosti.

Novou generaci dostane na jaře (právě po N-BOXu) druhé nejprodávanější auto Hondy na JDM – malé MPV Freed s technikou jazzu. Spekuluje se, že bude mít design, odvozený od MPV StepWGN, ale jisté to není, zaslechl jsem názory, že je design stepwgnu příliš minimalistický i na Japonce. Kromě designu se výrazně změní i technika, věřte nebo ne, ale freed je poslední honda, která má ještě hybrid i-DCD, nově by měla dostat už i-MMD.

Letos se mimochodem můžeme těšit i na facelift coupe-crossoveru HR-V, jenž už bude mít brzy za sebou tři roky. Tříletý bude také civic, takže zřejmě uvidíme i jeho mid-cycle facelift. Bohužel to zatím vypadá, že kupé Prelude vyjede opravdu až v roce 2025, tady bohužel neplatí „žádné zprávy, dobré zprávy“…