Novinky

Honda e:NS2 a e:NP2 – stylová crossover-coupe jdou do prodeje

Přesně rok od oficiálního představení nové dvojice elektrických crossoverů e:NS2 a e:NP2 Honda zahajuje v Číně jejich prodej. Po stránce designu se nic nezměnilo – a to je dobře. Honda je jedna z mála automobilek, která vzala design elektrických modelů za správný konec a místo ocucaných bramboroidů navrhuje auta vizuálně ostrá jako břitva (a chystané modely Ye budou vzhledově ještě sofistikovanější). V tomto případě navíc poměrně zdatně maskují, že jde o crossovery. Světlá výška je malá, stejně jako mezera mezi koly a blatníky a karoserie s fastback siluetou má navíc vizuálně nízkou stavbu karoserie.

Až čísla prozrazují, že jsou nová e:N… o 16 cm vyšší, než civic (ale třeba jen o 8 vyšší, než VW Golf 🙂 ). Mimochodem to nejsou ani v ostatních ohledech žádní prckové, mají rozměry 4788 x 1838 x 1570 mm a rozvor 2735, jsou tedy větší (ale ne vyšší), než Honda ZR-V. Sportovněji vyhlížející e:NS2 zařadila do portfolia automobilka Dongfeng Honda, e:NP2 pak GAC Honda. Takže vlastně nic nového? Ne tak docela. Honda informuje, že auta disponují „inteligentním vytápěcím systémem“, což bude asi tepelné čerpadlo (hurá) a aromatický systém s možností volby dvou vůní. Nechybí head-up displej a komunikace s vozem probíhá prostřednictvím 12,8″ dotykového displeje.

Ještě zajímavější je, že byla skrečována původně slíbená slabší verze s menšími akumulátory a v nabídce je tedy pouze 68,8kWh li-ionka (od CATL) a elektromotor má výkon 204 koní, obojí je instalované v předokolkové elektrické platformě Honda e:N Architecture F (tu mají i háervéčkové e:Ny1/e:NS1/e:NP1. Tato kombinace zajistí dle čínské metodiky CLTC dojezd až 545 km, což je více, než se původně avizovalo. Zatím se vyrábí pouze Honda e:NP2, „esko“ začne z linky sjíždět od června. A teď se něčeho podržte – základní cena Hondy e:NP2 začíná v přepočtu na 520 tisících!!! No nekupte pak to evropské e:Ny1 za mega…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *