Novinky

Toyota e-Racer: sporťák jako ze sci-fi filmu

U Toyoty se na tokijském autosalonu všechno točilo hlavně kolem nového yarisu a překvapivě sportovně střiženého mirai, ale japonská značka si uvědomuje, že vzdálenější budoucnost asi bude patřit autonomním přibližovadlům ve stylu E-Palette. A jako jejich protiváhu navrhla koncept e-Racer.

Jedná se o minimalistický, atraktivně tvarovaný monopost s obrovskými koly, ukrytými ve vyboulených blatnících a s dominantním ochranným obloukem ve tvaru písmene C. Kromě atraktivního vzhledu má sporťák budoucnosti disponovat speciálním prvkem individualizace – umožní rychlou a snadnou výměnu sedadla podle nálady řidiče, popřípadě aktuálních požadavků na komfort nebo oporu těla.

K technice Toyota anic neuvádí, ale koneckonců není důvod, je to prostě vize vzdálenější budoucnosti. Hlavním poselstvím auta však je, že i v dalších letech budou existovat auta, vyráběná čistě pro radost a „zprostředkující zážitky jako ze závodního okruhu ve skutečném životě“. Doufejme, že Toyotě optimizmus vydrží. 😉

4 komentáře: „Toyota e-Racer: sporťák jako ze sci-fi filmu

  • hezky no…
    ono to asi bude, pokud lidi o sportaky budou mit zajem…

    • Jak říkáš – o budoucnosti takových aut rozhodnou zákazníci. Což je dost znepokojivá skutečnost.

      • King: omyl, zákazníci do toho nemají co kecat. Jezdit budou tím, co jim soudruzi z brusele poručí. Viz další seznam sraček do aut už za 2 roky (mimo jiné systém, který dle značek a GPS bude zpomalovat auto).

        Nemyslím, že dnes zákazníci chtějí elektromobily, přesto smůla. Do budoucna to bude jen horší.

        • EU tu nebude nafurt… obzvlast po tom, ceho chce dosahnout Lejnova. Jeste za ni budem radi, bo to tu privede na buben rychlejc nez se to darilo Junkerovi.

Komentáře nejsou povoleny.