Novinky

Honda vysvětlila, proč nelze s elektromobily splnit emisní limity

Honda patří k největším kritikům snahy jednotlivých států přejít ve velkém na elektromobily a přestože BEV v nabídce má a jejich portfolio bude v dalších letech rozšiřovat, kdovíjakou radost jí to nedělá. Teď šéf Hondy pro Kanadu Jean Marc Leclerc řekl, že by japonská značka nedokázala splnit emisní limity, pokud by se primárně zaměřila a vývoj a výrobu bateriových elektromobilů.

Důvodem není nic menšího, než základní princip volného trhu, tedy nabídka a poptávka. O bateriové elektromobily prostě zákazníci v současné době nemají takový zájem, aby to automobilku uživilo a aby jejich prodané množství vyvážilo emise, produkované automobily se spalovacími motory.

Podle Leclerca je tlak na přechod na bezemisní automobily čistě politickou záležitostí, jinými slovy touha úředníků zalíbit se aktivistům a rychle přejít na BEV (a další podobné systémy pohonu) není v tuto chvíli kompatibilní s potřebami zákazníků a ještě dlouho nebude. Jako dříve v případě hybridů, je třeba dlouhá doba k tomu, novou techniku lidem vysvětlit a také je třeba čas, aby její výhody zákazníci pochopili – tedy pokud daná věc skutečně výhody má nebo alespoň převažují nad nevýhodami.

Leclerc také poskytl zajímavou informaci, týkající se případného zájmu o BEV v případě kanadských zákazníků. Ti by byli ochotní připlatit si oproti spalovacímu motoru u srovnatelného auta v přepočtu maximálně tak 20 tisíc korun, jinak pro ně nejsou tyto automobily atraktivní. To by mě zajímalo, co tedy říkají na ceny hybridů Honda. 😀

Jeden myslel na “Honda vysvětlila, proč nelze s elektromobily splnit emisní limity

  • bohuzel, je to politicky a hlavne ideologicky… nema to s logikou nic spolecnyho. Nemam nic proti BEV, ale at se to vyviji nejak na zaklade trhu, poptavky a technologii organicky. At si to koupi, kdo to chce. At to nikomu necpou.

Komentáře nejsou povoleny.