Novinky

Acura si registrovala nové označení. Jaké auto ho dostane?

Luxusní značka Hondy má v současnosti v Americe čtyři modely, tedy když nepočítáme dobíhající supersport NSX – dva sedany a dvě SUV. Ale má v plánu expandovat. Už nějakou dobu se mluví o novém top modelu s karoserií crossover-coupe (jako byla kdysi Acura ZDX) a stále je ve hře také malý crossover (jako je čínská Acura CDX), avšak jediný skutečně potvrzený model bude elektrický crossover. Ten bude, společně s již potvrzeným crossoverem Honda Prologue využívat techniku General Motors.

A právě tohle auto by se mohlo jmenovat Acura ADX. Právě tohle označení si totiž nechala Acura registrovat u United States Patent and Trademark Office. Že půjde o SUV prozrazují písmena „DX“, zbývající „A“ však rozklíčovat nepůjde, Acura nepoužívá žádnou písmennou hierarchii. Ale vzhledem k tomu, že nové auto dostane techniku, kterou využívá i Cadillac Lyriq, půjde o model, nacházející se velikostně mezi Acurami RDX a MDX, ale i přesto to bude nejspíš nejdražší auto v nabídce. Kdoví, možná bude mít také karoserii crossover-coupe (dost možná ve stylu NSX) a zapadne nám tak dobře do skládačky. Ale ještě si budeme muset počkat, vůz bude představen v produkční verzi až v roce 2024.

Mimochodem, když už jsme u toho cadillacu – jeho výkon je zatím tajný, ale tahle značka s výkonem nikdy neskrblila. 😉 GM už mimochodem prozradilo, že se 100kWh akumulátory Ulitum (se složením NCMA – nikl-kobalt-mangan-hliník (NCMA)) ujede lyriq na jedno nabití „více než 480 km“). Takže Acura dostane poměrně slušný technický základ.