Novinky

Lexus TX: připravuje se nové sedmimístné SUV

SUV a crossoverů není nikdy dost, proto automobilka Lexus chystá rozšíření nabídky o další model, který by možná mohl zajímat i nás v Evropě. Vedení Toyoty totiž trápí, že nemá konkurenta německým top crossoverům GLS od Mercedesu nebo X7 do BMW, protože model LX (Toyota Land Cruiser) cílí na trochu jiné zákazníky. A tak se na rok 2023 chystá nový model, větší, než Lexus RX, ale menší, než LX. Bude se jmenovat TX a nedávno registrovaná označení TX 350, TX 500h a PHEV TX 550h+ naznačují, v jakých verzích se auto bude (někdy koncem roku 2023) nabízet. A vzhledem k tomu, že nabídka SUV modelů Lexusu v Evropě končí řadou RX, je velmi pravděpodobné, že TX bude topmodelem i v naší, bohem a japonskými automobilkami zapomenuté části světa.

Lexus nový model nevyvíjí sám, půjde vlastně o luxusnější verzi modelu Toyota Grand Highlander, což je auto, které je aktuálně vyvíjeno Toyotou a bude představeno zhruba za rok. Jak název napovídá, bude větší, než současný highlander a samozřejmě bude využívat předokolkovou platformu GA-K. Mohlo by mít podobný design, jako koncept elektrického crossoveru, představeného společně s dalšími novinkami koncem loňského roku. Zatím těžko předvídat, zda se bude nabízet jako FWD nebo pouze ve verzi s pohonem všech kol, v této kategorii už by přece jen přítomnost předokolky mohla být významnou charakterovou vadou – a to i v USA. 😉

Jeden myslel na “Lexus TX: připravuje se nové sedmimístné SUV

  • Co je podle mě nejzajímavější je označení – 550h ukazuje, že to bude nový top PHEV hybrid a jsem fakt zvědav, jaký bude benzínový základ.

Komentáře nejsou povoleny.